#Madrid –

Comunitatea Madrid adaugă două noi Rute Verzi cu o lungime de 33 de kilometri, care se desfășoară între municipalitățile Moralzarzal, Collado Mediano, Manzanares el Real și Collado Villalba, toate în Sierra de Guadarrama, care duc către locuri de mare pitoresc și istoric. valoare.şi culturală.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a parcurs una dintre aceste două noi drumuri, cea care circulă între Autogara Moralzarzal și Stația Cercanías din Collado Mediano, cu o extindere de 13 kilometri și vă permite să vă bucurați de Serranía de la Paloma, Puerto del León și vârful Abantos. Acest traseu ajunge la Turnul Telegraf Optic, situat la peste 1.300 de metri deasupra nivelului mării, în vârful Cabeza Mediana și traversează orașul vechi Moralzarzal unde se află Biserica San Miguel Arcángel și carismaticul ceas Frascuelo.

„Prin aceste rute, Executivul regional își consolidează angajamentul față de rețeaua de transport public și oferim locuitorilor din Madrid posibilitatea de a merge cu ușurință în locuri de mare interes natural și cultural, promovând alternative la utilizarea vehiculelor private, care contribuie la conectarea municipiilor. . , pentru a-și promova activitatea economică și pentru a descoperi colțuri surprinzătoare”, a spus Rodrigo.

Al doilea itinerariu, lung de 20 de kilometri, trece prin Manzanares el Real, Moralzarzal și Collado Villalba, trecând prin lacul de acumulare Santillana, Alto del Enebrillo și Cañada Real Segoviana, una dintre marile rute de creștere a animalelor din Spania. În plus, vă permite să admirați Castelul Manzanares, din secolul al XV-lea, unde a fost semnat Statutul de Autonomie al Comunității Madrid.

Rutele Verzi au fost create în 2011 de Consorțiul Regional de Transport din Madrid (CRTM), făcându-și începutul și sfârșitul să coincidă cu un punct din rețeaua de transport public. În prezent, există un total de 47 de circuite definite, însumând aproximativ 800 de kilometri în întreaga regiune.

Mai multe informații în următorul link

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid adaugă două noi Rute Verzi care acoperă 33 de kilometri în patru municipalități din lanțul muntos Guadarrama