#Madrid –

Consiliul Guvernamental al Comunităţii Madrid a aprobat astăzi noi contracte de management pentru rezidenţe, Centre de zi pentru vârstnici dependenţi şi bolnavi de Alzheimer situate în Madrid, Getafe şi Ciempozuelos. Investiția depășește 20 de milioane de euro pentru perioada 2023/26 și reprezintă o creștere de 33% pentru finanțarea acesteia.

Concret, Executivul regional a dat undă verde la 5,5 milioane de euro pentru desfășurarea activității prestate la Centrul de Îngrijire a Seniorilor Dependenți din Las Vegas, din orașul Ciempozuelos. Aceasta resursa are o capacitate de 78 de locuri de resedinta si 20 de locuri de Centru de Zi. Investitia reprezinta o crestere de 38% fata de cea precedenta.

O altă reședință pentru seniori care va avea un nou contract este Isabel La Católica –Madrid- cu aproape 11 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de peste 32%. Acest centru găzduiește până la 178 de persoane aflate în întreținere și 40 de utilizatori ai Centrului de zi.

Reședința pentru Seniori afectați de Alzheimer, situată în orașul Getafe, va avea o investiție de 4,5 milioane de euro, în creștere cu peste 35%.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea contractului de servicii auxiliare pentru șapte centre de seniori din capitală atribuite Agenției de Asistență Socială din Madrid (AMAS): Alonso Cano, Embajadores, San Fermín, Villa de Vallecas, Villaverde Alto, Villaverde Bajo și Virgen din Begoña. . Investiția se ridică la 1.046.887 euro.

În cele din urmă, s-a convenit și prelungirea contractului de management al Centrului de îngrijire pentru Persoane Vârstnice Dependente Parque Coimbra, situat în Móstoles, care dispune de 220 de locuri rezidențiale, 45 de locuri de Centru de zi și 20 de locuri de odihnă familială.

Aceste noi investiții fac parte din angajamentul guvernului regional de a oferi continuitate îngrijirii oferite în aceste resurse rezidențiale și, în plus, nevoia de a oferi un serviciu care să garanteze atenția și îngrijirea persoanelor în vârstă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își mărește investițiile cu peste 30% în centre pentru seniori dependenți din Madrid, Getafe și Ciempozuelos