Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a primit astăzi recunoașterea de Ilustru Alumnă a Universității Complutense din Madrid (UCM), la a cărei Facultate de Științe ale Informației a studiat Jurnalismul. „Acum câteva luni aici alături, la Facultatea de Drept, eu am fost cel care i-a invitat pe studenții catalani să se exprime liber, lăudându-se cu universitate și lăudându-se cu Madrid. Ar fi fost și mai incoerent dacă nu aș apăra, așa cum am făcut în anii studenției, o universitate publică pentru toți pentru că puține locuri trebuie să fie atât de pluraliste, tolerante și un exemplu de conviețuire”, a punctat el în discursul său.

Președintele a dat asigurări că, în câteva regiuni precum Madrid, „trăim în medii de contraste, deschidere, amestec și libertate”, dar „toți avem obligația și responsabilitatea de a apăra coexistența în cea mai mare universitate față în față din Spania, cea a tuturor și libertatea este protejată prin apărarea ei”. În acest sens, Díaz Ayuso le-a cerut studenților să știe să aprecieze ce înseamnă să fii studenți

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso primește recunoașterea de Ilustru Student al UCM care apără „coexistența” și „o universitate publică pentru toți”