#AlcaladeHenares – Pe 9 septembrie, Alcalá de Henares va călători din nou în timp pentru a oferi, în Parcul Arheologic Complutum, o nouă recreare istorică realizată de Ad Urbe Condita.

Consilierul pentru patrimoniu al Consiliului municipal Alcalá de Henares, Vicente Pérez, a declarat că aceste tipuri de propuneri sunt foarte atractive pentru public; „Vizitarea site-ului Complutum este o experiență destul de mare, dar dacă i se dă și „viață”, sunt recreate obiceiurile și obiceiurile vremii, experiența devine o călătorie în timp. Aceste propuneri sunt întotdeauna pozitive, deoarece contribuie la diseminarea istoriei noastre și la adăugarea de valoare resurselor noastre.”

Acesta este „Living History”, un nou eveniment de recreere istorică care îi va duce pe participanți într-un tabăr roman pe care îl pot vizita. În plus, propunerea include celebrarea unui rit religios așa cum se făcea în vechiul imperiu, de asemenea o paradă, discuții militare în care va fi explicată compoziția îmbrăcămintei romane, și discuții civile la Thermopolium, în care se vor explica. dați detalii despre ce se mânca la acea vreme și multe alte curiozități.

Activitatea se va desfășura dimineața, de la 10:00 la 14:00, și se adresează publicului de toate vârstele.

Sursa: Parcul Arheologic Complutum va găzdui pe 9 septembrie o nouă acțiune informativă „Istoria vie”.