#Madrid –

În 2022, Comunitatea Madrid a tratat 1.891 de lucrători cu boli mintale severe și de lungă durată în centrele sale de reabilitare a muncii, cu 128 mai mulți decât în ​​anul precedent. Aceste organizații, care se ocupă de a ajuta aceste persoane să își recupereze și să obțină suficiente competențe pentru a avea acces la un loc de muncă și pentru a le susține integrarea și întreținerea, și-au mărit capacitatea cu 11% și au reușit ca un total de 1.236 de utilizatori să aibă un atu de muncă.

Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale are 30 de centre cu aceste caracteristici distribuite pe întreg teritoriul regional, dintre care trei au fost lansate în mai 2022. Acest lucru a ajutat Comunitatea să obțină o rată de inserție profesională de 65%, 3%, peste două. puncte mai mari decât anul trecut. Obiectivul principal al acestor treizeci de dispozitive este de a lupta împotriva unor lacune de antrenament și a pierderii abilităților personale la care duc uneori tulburările mintale.

Resursele specializate în pregătirea profesională a persoanelor cu boli mintale sunt dotate cu echipe multidisciplinare (specialişti în psihologie, terapie ocupaţională, tehnicieni suport integrare, formatori, profesori de atelier şi asistenţi).

La rândul său, Programul Emplea tu Capacidad oferă acțiuni diferențiate și resurse de ajutor pentru accesarea unui loc de muncă pentru utilizatorii cu dizabilități și pentru aceasta dispune de Serviciul de Acordare Sprijin pentru Inserția Socială și Muncă a persoanelor cu Dizabilități Intelectuale (SERPAIS), care a personalizat proceduri şi dezvoltarea abilităţilor personale.

De asemenea, dispune de Centre Ocupaționale ale Rețelei de Îngrijire a Persoanelor cu Dizabilități integrate cu zone de inserție profesională al căror obiectiv este asigurarea calificării profesionale a utilizatorilor. Aceste dispozitive au deservit aproximativ 970 de persoane în 2022, cu 176 de angajați activi.

În mod similar, se remarcă Oficiul pentru Viață Independentă (OVI), care asigură un serviciu de ore de asistență personală pentru persoanele cu dizabilități fizice severe, cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani cu un grad ridicat de autodeterminare, astfel încât acestea să poată desfășura o viaţă activă.în domenii de formare şi ocupare. Acest proiect a servit anul trecut aproximativ 70 de utilizatori, unde 22 și-au găsit un loc de muncă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își mărește centrele de plasare a unui loc de muncă pentru persoanele cu boli mintale severe cu 11%