#Madrid –

Comunitatea Madrid își extinde liniile de ajutor pentru lucrătorii independenți și IMM-uri cu 5 milioane de euro pentru a face față plății contribuțiilor la asigurările sociale și pentru a promova responsabilitatea socială și echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Lucrătorii și companiile care își desfășoară activitatea în regiune vor beneficia de cele două inițiative ale Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, aprobate astăzi de Consiliul Guvernului. Aceste creșteri aduc investiția Executivului regional pentru ambele măsuri la 23 de milioane în cursul anului 2023.

Astfel, Guvernul de la Madrid a autorizat două milioane de euro credit suplimentar destinat ajutoarelor pentru persoanele care desfășoară activități independente, pe lângă celelalte 12 care fuseseră alocate în martie trecut în cursul exercițiului financiar din acest an.

Fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea așa-numitei Tarife forfetare de 50 de euro pe parcursul primelor 24 de luni de înregistrare inițială în Regimul Special pentru Lucrătorii Independenți, cu care Executivul de la Madrid completează reducerea asumată de Stat în primul an. . În plus, și ca noutate, persoanele care se înregistrează în 2023 vor putea beneficia de noua Cotă Zero, cu care se vor acoperi 100% din contribuțiile la asigurările sociale pentru toți lucrătorii independenți care își încep afacerea în regiune în perioada primele douăsprezece luni, iar acesta va fi prelungit cu încă 12 luni pentru cei care profită de baza minimă.

Totodată, se va aplica și femeilor care desfășoară activități independente care au dreptul la contribuții reduse după ce au încetat din cauza nașterii sau adopției și își reia activitatea în termen de doi ani de la data efectivă a încetării, așa cum se reflectă în Strategia de naștere. de Protecția Maternității și Promovarea Nașterii și Conciliere a Comunității Madrid.

Datorită politicilor de promovare pe care Comunitatea Madrid le desfășoară, în perioada august 2022 – august 2023, rata de creștere a apartenenței la Regimul Special pentru Lucrătorii Independenți (RETA) în regiune (+0,8%) este de patru ori mai mare decât media națională (+0,2%).

Ajutor pentru conciliere

Pe de altă parte, în IMM-urile Bugetul destinat subvenționării implementării programelor, master planurilor sau acțiunilor de promovare a responsabilității sociale și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată este majorat cu 3 milioane de euro -8 în total până în 2023-. În acest caz, ajutorul poate ajunge la 75% din costuri, cu maximum 2.500 de euro per beneficiar.

De asemenea, este planificată prioritizarea angajării de personal nou în modalitatea de telemuncă sau formalizarea acordurilor de orar flexibil cu aceeași sumă. Totodată, va fi acoperit și 75% din costul echipamentului (cu maximum 2.500 de euro) achiziționat pentru a lucra de acasă. Până în prezent, peste două sute de cereri au fost gestionate cu o valoare medie a ajutorului de 6.300 de euro.

Toate aceste ajutoare pot fi solicitate din această lună prin sediul electronic al Guvernului de la Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își extinde ajutorul acordat persoanelor care desfășoară activități independente cu 5 milioane pentru contribuții și promovarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată