Comunitatea Madrid își consolidează rolul de hub tehnologic în sudul Europei, concentrând 48% din companiile din sectorul aeronautic și aerospațial din țară, și transformând regiunea în destinația preferată pentru investitori și antreprenori. Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, a detaliat aceste cifre în timpul discursului său la evenimentul de comemorare a 20 de ani de la Centrul de Cercetare și Tehnologie Boeing, situat în orașul Madrid.

Fernández-Lasquetty a evidențiat aceste facilități ca fiind cele mai importante pe care această companie le are pe continentul european, primul punct în care s-a stabilit în afara Statelor Unite, o mostră a atractivității și a avantajelor pe care regiunea le oferă multinaționalelor. Investește 14 milioane de dolari anual în cercetare și dezvoltare în Spania, iar activitatea sa generează peste 5.000 locuri de muncă directe și indirecte.

Conform datelor din Institutul Național de Statistică, companiile din acest sector care activează la Madrid realizează o cifră de afaceri de peste 5.262 milioane, aproape 48% din totalul național. În acest sens, a remarcat consilierul, Executivul regional va continua să aprofundeze reducerile de taxe, însoțite de măsuri care vizează dereglementarea și liberalizarea economiei. „Vrem din ce în ce mai multe firme precum Boeing să-și intensifice angajamentul față de noi ca loc de a fi , promovând noi proiecte care generează mai multă bogăție și creștere”, a adăugat el.

Astfel, a evidențiat capacitatea Madridului de a atrage talent, dovadă fiind faptul că este a doua regiune din Europa ca număr de angajați high-tech, cu mai mult de 262.

. profesioniști și puterea sa ca ecosistem antreprenorial, cu startup-uri din Madrid care grupează împreună 60% din investiții naționale totale.

Sursa: Comunitatea Madrid – 262 Comunitatea Madrid își consolidează rolul de hub tehnologic în sudul Europei și concentrează 25% din sectorul aeronautic și aerospațial din Spania 262