Joi, 23 Iunie 2022

Galerie foto

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu delegația AmCham – Camera de Comerț Americană în România, care reprezintă peste 500 de companii ce își desfășoară activitatea în România

Reprezentanții AmCham au transmis disponibilitatea majorității membrilor săi de a păstra sau dezvolta nivelul de investiții în România. În cadrul dialogului, a fost evidențiată o serie de provocări cu care se confruntă mediul de afaceri, precum nevoia de forță de muncă, scăderea natalității, necesitatea debirocratizării și a digitalizării, dar și politica fiscal-bugetară echilibrată. Totodată, a fost abordat statusul reglementării anumitor prevederi legislative din domeniul sănătății și al cybersecurity.

„Stabilitatea, predictibilitatea și încrederea sunt principiile care stau și vor sta mereu la baza dialogului între Guvern și mediul de afaceri. Radiografia pe care reprezentanții AmCham au realizat-o astăzi coincide cu evaluarea Guvernului. Dialogul nostru a identificat problemele importante pe care Guvernul trebuie să le rezolve, asigurând transparență în implementarea  Programului de Guvernare. Trebuie să facilităm un cadru legal prin care să continuăm debirocratizarea, eliminând piedicile și procesele consumatoare de timp, voință și optimism din partea investitorilor. Avem responsabilitatea de a genera mecanismul de menținere a echilibrului într-un cadru dinamic din perspectiva îngrijorărilor și amenințărilor. Ne dorim să creștem credibilitatea României ca o țară a investițiilor și a unui mediu de afaceri stabil. Suntem cu motoarele turate să diminuăm efectele negative și să fructificăm oportunitățile pe care le avem în această perioadă, inclusiv din perspectiva relocărilor de afaceri din regiune. În privința Parteneriatului Strategic cu SUA,  România contează foarte mult pe capacitatea mediului de afaceri din Statele Unite de a genera noi investiții în țara noastră”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Din partea Guvernului, alături de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, au participat Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, Florin Marian Spătaru, Ministrul Economiei, Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, Florin Dobrescu, secretar de stat al Antreprenoriatului și Turismului, Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului, și George Agafiței, Consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

Sursa: Întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Camerei de Comerţ Americane în România