Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat astăzi contractele de cumpărare a 2.582.81 programați dozele de vaccin pentru toate vârstele, între 2023 și 2024, pentru o sumă totală de 81.311.242 euro.

Această achiziție se desfășoară în cadrul Acordului-cadru de stat pentru selectarea furnizorilor pentru Comunitatea Madrid este aderat, iar la solicitarea Direcției Generale de Sănătate Publică, să acopere nevoile de vaccinuri copii, în perioada adolescenței, la vârsta adultă și vârstnicilor, pe lângă cele destinate persoanelor incluse în anumite grupe de risc.

Cel mai mare număr de doze pe care Comunitatea Madrid urmează să le cumpere sunt cele ale virusului papiloma uman (HPV), care vor fi administrate anul viitor adolescenților de ambele sexe (311.000 doza), urmată de meningococ B (311.000) și hexavalentul (antigene din hepatita B, difterie, pertussis acelular, poliomielita inactivată și Haemophilus Influenzae tipul b conjugat cu 273.000 doză).

De asemenea, sunt incluse în contract vaccinurile împotriva hepatitei B pediatrice și adulte, hepatitei A pentru ambele programe, rujeolă, rubeolă și oreion, varicela, diferite tipuri de meningococ (conjugat împotriva meningococului C, împotriva serogrupurilor A, B, C, Y și W ale germenului) și rotavirus.

Vaccinarea este o măsură de sănătate publică cu un mare impact preventiv asupra populației și al cărei obiectiv este controlul și chiar eliminarea anumitor boli transmisibile. În acest sens, Comunitatea Madrid obține dozele necesare pentru imunizarea sistematică a tuturor persoanelor incluse în grupele definite în Calendarul de vaccinare al regiunii, precum și a celor care le necesită din cauza problemelor specifice de sănătate ale acestora.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2023 Comunitatea Madrid investește , 5 milioane de euro în vaccinuri calendaristice pentru toți varste