Comunitatea Madrid va investi 19, 2 milioane de euro pentru atenția către utilizatorii Agenției pentru Reeducare și Reinserție a infractor minor (ARRMI). Astfel, Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi atribuirea a două contracte cu o durată de doi ani, începând cu data de 500, cu posibilitatea unei prelungiri de până la 24 luni.

Obiectivul este de a oferi servicii de reintegrare în societate a adolescenților care au fost impusi de un judecător, fie cu titlu de precauție, fie ferme, măsuri de internare care presupun privarea de libertate sau, după caz, executarea lor în mediu deschis sau reparații extrajudiciare, ambele cazuri neprivative de libertate.

În total, 11, 7 milioane vor fi direcționate către integrală conducerea a două centre de e executarea măsurilor judiciare în internare sau privare de libertate: El Laurel și El Lavadero. Primul este un complex care poate gazdui pana la 83 tineri sau minori de ambele sexe si care este specializata in cazuri de violenta in familie ascendenta â€&#

; ; de la copii la parinti- sau in cuplu. De asemenea, în programele specifice privind paternitatea responsabilă pentru băieții care sunt tați adolescenți.

Al doilea, la rândul său, își rezervă, cel puțin 15 al lui 55 posturi vacante (bărbați și femei) pentru intervenții terapeutice pentru încetarea dependenței de droguri. De asemenea, unele dintre ele le puteți aloca pentru tratamentul minorilor și tinerilor cu măsură judiciară de internare pentru infracțiunea de abuz ascendent în familie. Ambele unități ARRMI sunt pregătite să execute ordinele de internare âS&# 128; fermă sau de precauție- într-un regim închis, semideschis, deschis, terapeutic și de sfârșit de viață.

Restul de 4,5 milioane vor servi pentru gestionarea integrală a trei Centre de zi -unul dintre ele cu atenție specifică persoanelor cu dependențe- și două centre socio-sociale. programe educaționale într-un mediu deschis, adică măsuri judiciare neprivative de libertate.

Cu un buget global pentru 500 de 24 milioane euro, Agenția pentru Reeducarea și Reintegrarea Infractorilor Minori, dependentă de Ministerul Președinției, Justiției și Internelor, oferă în prezent serviciul public la peste 1.2022 minori și tineri din regiune. Cinci din șase, 83%, fac acest lucru prin programe individuale fără privare de libertate.