Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi o investiție de 4,5 milioane de euro pentru finanțarea ajutorului acordat entităților din sectorul al treilea de acțiune socială care deservesc persoane aflate în situație de vulnerabilitate sau în risc de excluziune socială.

Obiectivul acestor subvenții, acordate în mod direct, este de a sprijini acțiunile desfășurate în favoarea celor mai defavorizate grupuri pentru compensarea și repararea situației create de consecințele crizei sociale și sanitare cauzate de pandemie.

Cu această sumă, finanțată din fonduri europene, administrația regională contribuie la întreținerea entităților de de natura sociala, distantarea riscurilor financiare pe care le-au trebuit sa le faca fata ca urmare a cheltuielilor extraordinare asumate in aceasta perioada.

Acest nou post vizeaza pentru a garanta astfel continuitatea planurilor de protectie, facilitarea accesului pe piata muncii, sisteme sociale, masuri de incluziune si eradicarea saraciei pentru persoanele deservite de organizatiile beneficiare.

. Ajutorul aprobat de Consiliul Guvernatorilor se adaugă la investiția de peste 50 milioane de euro autorizată în Iulie de către administrația regională pentru entitățile din Sectorul III să dezvolte proiecte de asistență socială percepută cu 0,7% din Impozitul pe Venitul Personal (IRPF). Cu această sumă, 35% mai mare decât 2021, sunt subvenționate șase linii de proiecte de asistență pentru femei, grupuri vulnerabile, copii și familii, persoane cu dizabilități, vârstnici, promovarea voluntariatului și a integrării sociale în diferite domenii.

Acest apel este finanțat din fonduri europene din instrumentul excepțional de redresare, agreat ca urmare a pandemiei, cunoscut sub numele de Next Generation EU.