Săptămâna aceasta, Consiliul guvernatorilor a aprobat o investiție comună de 4.786 .141 euro pentru extinderea a patru contracte de management pentru diferite resurse care oferă îngrijire rezidențială și tratament de specialitate minorilor cu protecție măsuri. Această sumă va permite menținerea în funcțiune a unui total de 34 locuri de servicii adaptate nevoilor sale. utilizatori între 1 ianuarie și decembrie 34 din 2023.

Prima dintre ele, cu o sumă de 1.717.717 euro, oferte 38 posturi vacante pentru adolescenți sub tutelă între 12 Y 18 ani cu tulburări de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și decompensarea afectivă severă. Pe de altă parte, 759.34 euro pentru întreținerea 16 a unui domiciliu-reședință specializat în minori cu dizabilități care prezintă retard mintal și tulburări de comportament.

Al treilea contract, prelungit pentru o sumă de 763.863 euro, sumă 31 posturi vacante în două resurse care oferă diferite modele de conviețuire pentru utilizatorii lor. Prima este o resedinta teritoriala pentru 18 minori de la 0 la 18 ani al căror obiectiv prioritar este reintegrarea lor familială în perioada scurtă sau medie. termen , integrându-i în mediul lor și evitând separarea de mediul lor obișnuit și de legăturile deja stabilite.

Ceilalți locurile corespund unui cămin pentru copii și adolescenți de la 4 până la 18 ani care prezintă mai multe dificultăți pentru reintegrarea lor familială. Acest model permite conviețuirea în grupuri mai mici și într-un mediu care favorizează atenția apropiată și individuală pentru a crea un mediu familial și incluziv.

În sfârșit, 1.342.575 euro la un centru de primire specializat în îngrijirea tutorilor de la 6 la 14 ani cu tulburări de comportament și de sănătate mintală Această resursă de 21 locuri este situat intr-un mediu rural ce dispune de resedinta, diferite sali de clasa si o proprietate rustica cu ferma si livada, un mediu foarte propice pentru diferitele interventii efectuate de profesionisti si care au ca scop imbunatatirea situatiei psihologice si comportamentale a utilizatorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 4,8 milioane pentru primirea și tratamentul minorului specializat este supravegheat