Comunitatea Madrid oferă 26 noi cursuri și ateliere gratuite pentru tineri, cu un total de 825 locuri, legate de activități socio-culturale și educaționale pentru copii și tineretul între lunile septembrie și decembrie. Această inițiativă include conținut variat, de la petrecerea timpului liber incluziv și munca cu persoane cu dizabilități până la competențe pentru angajare, sănătate mintală sau prevenirea dependențelor legate de rețelele sociale, printre altele.

. )

Această ofertă de formare răspunde nevoilor de formare și actualizare a tinerilor și entităților implicate în domeniul intervenției socio-educative și educației non-formale. Până în prezent, au fost primite aproximativ 1 300 înregistrări pentru a participa la aceste acțiuni de formare.

Jumătate dintre aceste cursuri vor fi dezvoltate în format online , inclusiv dizabilitate și timp liber: tehnici și resurse, management de proiect pentru tineret, proiectare escape room sau inițiere în lucrul cu tinerii în dificultate Social. Durata acestuia va varia între zece ore dedicate exclusiv formatorilor până la 300 ore pentru publicul larg.

La rândul său, 12 dintre aceste acțiuni vor avea un format față în față, cu propuneri precum Prevenirea tulburări de alimentație la tineri , Sănătate mintală la adolescenți și tineri, Proiectare de trasee și trasee: o resursă pentru timpul liber, Teatru social pentru lucrul în grup o Comunicare non-violentă și rezolvare a conflictelor. Sedintele vor avea loc la 14-26 Espacio Madrid. Iar învățarea mixtă a Coordonatorul de activități în timpul liber va avea o durată de 300 ore.

Dintre propuneri se remarcă și cursurile organizate în colaborare cu Fundația de Tineret FAD pe Training în prevenirea dependențelor și a comportamentelor de risc sau Alcool și minori, facem ceva?

Persoanele interesate să primească acest training se pot înscrie prin sala de clasă virtuală a Școlii de Animație a Comunității Madrid: (https://aulavirtual30.educa.madrid.org/dgj.escueladeanimacion/). Detaliile și informațiile vor fi furnizate prin intermediul site-ului comunitar (www.comunidad.madrid/servicios/juventud/escuela -animacion) și pe rețelele de socializare (Twitter, Instagram și Facebook: @juventudcmadrid).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă noi cursuri gratuite pentru tineri despre divertisment cultural și timp liber