Comunitatea Madrid reînnoiește acordul cu Commonwealth of the East pentru gestionarea deșeurilor menajere. Consiliul guvernatorilor a aprobat săptămâna aceasta o investiție de 763.877,877 euro pentru a garanta acest serviciu în 50 municipii care alcătuiesc acest organism.

Strategia Regională pentru Managementul Durabil al Deșeurilor include finanțare pentru cele trei asociații create pentru a trata corect și eficient deșeurile, întrucât această competență este municipală. Acest document mai prevede ca Regia Autonomă să contribuie 50% din investiția necesară pentru noile centrale care se proiectează în regiune cu cea mai modernă tehnologie, precum cea din Loeches care oferă servicii acestor orașe.

Acest centru dispune de cele mai inovatoare sisteme de prevenire a zgomotului și a mirosurilor, îndeplinind obiectivele stabilite în Uniunea Europeana. Consultanță tehnică și juridică este oferită și municipalităților care o solicită în timpul procesului de îmbunătățire a acestor infrastructuri pentru a le face mai durabile.

Angajamentul Executivului de la Madrid față de economia circulară și utilizarea resurselor este susținut de acțiuni precum lansarea în acest an a unei noi linii de ajutor pentru aceste grupuri, prin Fonduri Next Generation, astfel încât să poată obține mai multă finanțare în gestionarea diferitelor tipuri de deșeuri pe care le generează (fracție reziduală, organică, hârtie și carton, ambalaje etc.).

Commonwealth of the East este alcătuită din Alcalá de Henares, Arganda del Rey, Coslada, Mejorada del Campo, Rivas-Vaciamadrid, San Fernando de Henares, Torrejón de Ardoz, Paracuellos de Jarama , Camarma de Esteruelas, Campo Real, Daganzo de Arriba, Loeches, Meco, Nuevo Baztán, Torres de la Alameda, Velilla de San Antonio, Villalbilla, Ajalvir, Ambite, Anchuelo, Corpa, Fresno de Torote, Los Santos de la Humosa , Olmeda de las Fuentes, Pezuela de las Torres, Pozuelo del Rey, Ribatejada, Santorcaz, Valdeavero, Valverde de Alcalá și Villar del Olmo.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reînnoiește acordul cu Commonwealth of the East pentru gestionarea deșeurilor menajere în 18 municipii 877