#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 18,8 milioane de euro pentru achiziția de echipamente pentru noua clădire de extindere a Spitalului Public Universitar 12 de Octubre. Consiliul Guvernului a autorizat astăzi licitarea a trei contracte pentru achiziționarea acestuia, care vor contribui la o performanță mai mare în activitatea de sănătate pentru a răspunde nevoilor pacienților, familiilor și profesioniștilor acestui complex de sănătate publică din Capitală.

Defalcați pe contracte, 9,2 milioane de euro vor fi folosiți pentru achiziția, instalarea și punerea în funcțiune – în noul bloc tehnic și de spitalizare din 12 octombrie – de defibrilatoare, electrocardiografie, echipamente de anestezie, aparate cu ultrasunete, ecocardiografie, ventilatoare, echipamente de debit mare, umidificare. de bază, asistent pentru tuse și aparate respiratorii.

La rândul său, 5,5 milioane vor fi folosite pentru a dota unitatea cu mese chirurgicale și turnuri de chirurgie, în timp ce restul de 4 milioane vor fi folosite pentru o sală de operație hibridă mixtă pentru Neurochirurgie, Chirurgie Maxilo-facială și Otorinolaringologie.

Această investiție se adaugă celor 24,4 milioane de euro pe care Executivul regional i-a autorizat în iulie anul trecut pentru a garanta că extinderea din 12 octombrie are toate echipamentele necesare, mobilierul general și clinic. Acest proiect se confruntă cu ultima fază de construcție, întrucât lucrările sunt programate să se încheie la sfârșitul anului. Lucrările, care au început în urmă cu doi ani, se desfășoară în timp record, implicând acțiuni de amploare și instalații de mare complexitate. În plus, s-a realizat ca lucrările să nu fi întrerupt în niciun moment activitatea de sănătate a complexului de sănătate publică Madrid.

Săli de operație noi și peste 700 de săli

Blocul tehnic și de spitalizare se construiește pe un teren de 133.000 de metri pătrați și va avea 10 etaje. Primele patru vor adăposti sălile de operație, spitalele de zi, unitățile de terapie intensivă, intervențională și de resuscitare. Vor fi, de asemenea, zone abilitate pentru diagnosticarea bolilor, toate cu echipamente tehnologice de ultimă generație.

La celelalte etaje superioare, distribuite în patru blocuri, spitalizarea va fi amplasată cu peste 700 de camere de utilizare dublă sau single în funcție de nevoi. În plus, va găzdui unul dedicat exclusiv îngrijirii femeilor și copiilor, inclusiv urgențe pediatrice și obstetrico-ginecologice. De asemenea, va avea spații versatile care vor facilita răspunsurile sanitare la situații de criză, precum urgențe sau catastrofe.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 18,8 milioane de euro în echipamente pentru noua clădire de extindere a Spitalului public 12 de Octubre