#Madrid –

În ședința de astăzi, Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat un decret prin care se prelungește până la 31 decembrie a acestui an vârsta maximă pe care o pot avea vehiculele care prestează servicii de transport de pasageri cu permis de autotaxi.

Noile reglementări stabilesc că acei taxiuri care au fost mai vechi de zece ani la 1 ianuarie 2023, precum și acei profesioniști din sector care fac dovada că au oficializat achiziția unui vehicul nou înainte de 31 decembrie 2023, vor putea beneficiaza de aceasta amanare.anul trecut si inca nu au primit-o.

Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii a propus acest moratoriu din cauza contextului economic global și a crizei energetice care afectează producția de vehicule, ceea ce a cauzat întârzieri semnificative în termenele de livrare a mașinilor noi, mai ales semnificative în cazul celor electrice și adaptate. pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Textul aprobat astăzi va intra în vigoare a doua zi după publicarea sa în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) și reamintește municipalităților și organismelor supramunicipale afectate obligația de a-l aplica în beneficiul șoferilor de taxi, al familiilor acestora. și utilizatorii acestui serviciu public.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prelungește până la sfârșitul anului vârsta maximă a vehiculelor care prestează servicii de taxi