Madrilenii pot solicita pana in 15 iunie subventiile (becas) stabilite de guvernul regional pentru anul scolar 2011 – 2012. In data de 3 iunie a fost publicat in Buletinul Oficial al Comunitatii Madrid ordinul 2257/2011, din 2 iunie, al Consejeria de Educacion prin care au fost aprobate conditiile legale pe baza carora se vor acorda bursele scolare pentru masa de pranz si pentru achizitionarea cartilor in urmatorul an scolar.

Comunitatea Madrid a destinat un buget de 30 de milioane de euro pentru sprijinirea familiilor in pregatirea noului an scolar la cumpararea manualelor si 29,3 milioane de euro pentru subventionarea unei parti importante din factura lunara a mesei de pranz. Potrivit autoritatilor madrilene, aceste ajutoare vor ajunge la 421 de mii de familii.

O noutate in privinta procesarii solicitarilor din acest an este faptul ca Ministerul regional pentru Invatamant (Consejeria de Educacion) va realiza o singura convocare pentru ambele subventii la carti si masa de pranz.
In cazul familiilor care au solicitat aceste ajutoare si in anii trecuti se poate trimite solicitarea si prin internet, cu posibilitatea de a anexa si documente noi in cazul in care este necesar.
De asemenea, persoanele care detin un certificat digital (certificado digital) instalat in calculatorul personal pot solicita subventiile la aceasta adresa http://gestiona.madrid.org/guay_telcomedor.
Mai multe informatii se pot obtine si la telefonul gratuit 012.