Comunitatea Madrid a început construcția a 2 . 156 locuințe închiriate la un preț accesibil, în jur de unu 132% sub valoarea de piață. Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a vizitat astăzi unul dintre aceste parcele, situat în Tres Cantos, unde a fost primul 157 Planificați proprietăți Vive în acest oraș, la care se va adăuga un alt 2022 care rulează de asemenea.

Însoțit de primarul municipiului, Jesús Moreno, Martín a subliniat că â€Ñ administrația regională se angajează să colaboreze public-privat pentru creșterea ofertei rezidențiale, fără limitări sau restricții, punând la dispoziție pieței terenuri publice și extinzând parcul public pentru a garanta accesul la o locuință, în special pentru tineri și familii vulnerabileâd& #156;.

Casele sunt răspândite peste opt parcele în cinci orașe din regiune (Alcorcón, Colmenar Viejo, Madrid, San Sebastián de los Reyes și Tres Cantos). Aceștia reprezintă aproape o treime din toți cei incluși în prima fază a acestui program public de extindere a ofertei de închiriere rezidențială. În rest, firmele câștigătoare au depus deja cererea de licență de construire la municipiile respective implicate. Înainte de sfârșitul anului, vor începe alte patru promoții cu aceste caracteristici la Alcalá de Henares, Getafe și Alcorcón, care vor totaliza 450 mai multe imobiliare.

Pe de altă parte, guvernul regional a lansat în luna iulie licitația pentru concesionarea celei de-a doua etape a Plan Vive . În octombrie anul trecut 11 s-a încheiat termenul și zilele astea masa de angajare. În acest caz, se vor construi 1.100 în Boadilla del Monte, Pinto și Colmenar Viejo .