#Madrid –

Comunitatea Madrid este în proces de selectare a familiilor care doresc să participe la programul A course in family, o inițiativă care permite minorilor protejați care locuiesc în adăposturi să părăsească aceste unități și să locuiască în case în timpul anului școlar.

Promovată de Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, această nouă ediție și-a stabilit obiectivul de a oferi această experiență unui număr de 66 de copii și adolescenți între 6 și 17 ani, aflați sub tutela Executivului regional.

Apropierea locuinței de centrul de învățământ și locul în care locuiesc de obicei minorii sunt câțiva dintre factorii de care se ține cont la selectarea familiilor. De asemenea, persoanele care participă la program vor avea sprijinul guvernului regional în orice moment pentru a gestiona și rezolva eventualele îndoieli, dificultăți și nevoi care pot apărea.

Acest program, coordonat și gestionat de Direcția Generală de Promovare a Copilăriei, Familiei și Nașterii și Asociațiile Familiei Gazdă, are colaborarea Fundației Soñar Despierto și își propune să promoveze această formă de conviețuire, care îmbunătățește creșterea socială și personală a copiilor.

Un curs de familie, a reușit să se asigure că anul trecut 27 de minori locuiau în 27 de locuințe, cu beneficii importante pentru ambele părți. Această inițiativă este complementară asistenței maternale, care acoperă 1.895 de copii din regiune.

Cei interesați să se alăture acestui proiect pot contacta Asociația de Foster Care de Stat prin e-mail, aseaf@aseaf.org; sau cu Zona Adopție și Adopție Familială a Direcției Generale de Promovare a Copilăriei, Familiei și Nașterii, acogimientos.familiares@madrid.org. Toate aceste informații pot fi consultate și în aceasta legătură.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe procesul de căutare a familiilor care găzduiesc minori sub tutelă în timpul anului școlar