#Madrid –

Comunitatea Madrid va pune în funcțiune Turnul 4 al Spitalului Public Universitar Infanta Sofía, din San Sebastián de los Reyes, pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2024. Aceasta este o infrastructură în care guvernul regional a investit 9 milioane de euro și care va adăuga aproape 6.000 de metri pătrați până la dotările unui complex care deservește o populație care depășește 340.000 de locuitori.

Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul Sănătății, Fátima Matute, în timpul vizitei pe care a făcut-o la centru pentru a vedea aceste noi spații modulare cu o mare capacitate de adaptare. „Condiționăm patru etaje pentru a obține o bunăstare mai bună pentru pacient, cu un procent mai mare de camere individuale, reducerea zgomotului, controlul ventilației și lumina naturală”, a explicat el.

Prin aceasta, această unitate va găzdui ambulatoriile de oncohematologie și spitalul de zi corespunzător, care va avea peste 40 de locuri. Vor fi, de asemenea, trei zone de Nursing pentru extracții și alte tipuri de tehnici; opt pentru oncologie, două pentru hematologie, unul pentru farmacie și o cameră curată (cu cel mai înalt nivel de biosecuritate pentru a evita contaminarea), nutriționist, psiholog, precum și săli polivalente.

De asemenea, etajul cinci al Turnului 4 va adăposti un dispozitiv convențional de spitalizare, cu 30 de camere individuale, cu capacitatea de a-și dubla utilizarea și de a putea răspunde cerințelor specifice nevoilor utilizatorilor (cum ar fi cazurile de izolare), pe lângă paturi. pentru îngrijire.paliativ.

În al șaselea, vor fi activate alte 28, cu aceeași configurație ca cele 30 menționate și o zonă specifică pentru pacienții geriatrici și alte specialități care necesită recuperare funcțională. Și, în sfârșit, pe puntea a șaptea sau pe acoperiș se va construi un spațiu exterior, condiționat ca zonă de recreere pe care oamenii bolnavi și membrii familiei o pot împărți.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va pune în funcțiune Turnul 4 al Spitalului Public Infanta Sofia pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2024