#Madrid –

Comunitatea Madrid finalizează proiectarea unui portofoliu de servicii de asistență psihologică în reședințele sale publice din regiune, care va fi implementat la începutul anului viitor în cele 25 de centre de pe lângă Agenția de Asistență Socială din Madrid (AMAS).

Despre acest lucru a anunțat ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, în timpul vizitei sale la facilitățile noului sediu al Colegiului Oficial de Psihologie din Madrid. Acolo a evidențiat importanța muncii acestor profesioniști, fie că sunt cu vârstnici, femei victime ale violenței sau persoane cu risc de excludere, printre altele.

Acest nou Portofoliu de Servicii va fi lansat în 2024 după luni de muncă la care au participat toți psihologii cu care au participat resursele AMAS. Acesta va include următoarea ofertă de programe: Pre-intrare, Recepție, Adaptare și Integrare în Centru; Evaluare neuropsihologică; Psihostimulare; Intervenție psihoafectivă; Controlul comportamentelor perturbatoare; Suport și consiliere pentru îngrijire destinate îngrijitorilor și membrilor familiei; Prevenirea constrângerii și Programul de prevenire și management al dependenței.

De la încorporarea acestor profesioniști în 2020 în centrele AMAS, a fost acordată asistență prin terapii individuale sau de grup pentru aproape 5.000 de utilizatori de rezidențe și centre de zi, cu 10.000 de evaluări psihologice.

Acest lucru a permis a 188 de persoane în vârstă să fie îndrumate pentru consultații externe, fie către serviciile de psihiatrie ale spitalelor, fie către centrele de sănătate mintală ale Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS). Totodată, în fiecare resursă AMAS au fost organizate ateliere pentru restul lucrătorilor. Până în prezent, peste 2.000 de locuitori sunt monitorizați continuu.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid finalizează un portofoliu de servicii de îngrijire psihologică în cele 25 de reședințe publice pentru bătrâni.