#Madrid –

Comunitatea Madrid va găzdui cea de-a XXIII-a întâlnire anuală a muzeelor ​​de știință și tehnologie din Spania care, sub motto-ul, Descoperirea trecutului, explorând prezentul: știință, muzee și arheologie, se va întâlni la Alcalá de Henares în perioada 8-11 noiembrie până aproape 50 de profesioniști din cele mai importante instituții muzeale din țară.

Scopul acestei întâlniri este de a aduce mai aproape de publicul larg munca desfășurată în aceste discipline. Programul de activități cuprinde diverse propuneri cu intrare liberă până la împlinirea capacitatii, printre care se remarcă prestația comedianului Goyo Jiménez, care va deschide forumul cu monologul Homo novissimuso privire specială asupra evoluției umane.

Organizată de Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității din Madrid -MARPA- și Asociația Muzeelor ​​și Centrelor de Știință și Tehnologie din Spania, conferința inaugurală, susținută de Enrique Baquedano, directorul centrului din Madrid, va fi dedicată siturilor din Olduvai. Gorge, în Tanzania, și Pinilla del Valle în Madrid. În continuare, vor avea loc două mese rotunde unde, printre altele, se va discuta angajamentul instituțiilor de a disemina într-un mod atractiv și distractiv conținutul unor subiecte precum arheologia și paleontologia, dar fără a diminua rigoarea științifică.

În plus, asociații vor vizita Valea Neanderthalienilor în nordul regiunii unde în viitor va fi creat un muzeu care să expună piesele găsite în cei paisprezece ani de campanii de săpături și care au făcut obiectul unor cercetări recunoscute culese în publicații de prestigiu precum revista Natura Comportamentul uman.

Mai multe informații pe site-ul Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, sediul celei de-a XXIII-a întâlniri a asociațiilor muzeelor ​​de știință și tehnologie din Spania