#AlcaladeHenares – Biserica Santa María La Mayor (Calle Libreros, 25) găzduiește în această miercuri, 1 noiembrie (20:30) concertul La Grande Chapelle, unul dintre cele mai importante formații de muzică veche din lume, care s-a oprit în oraș. a Complutense în cadrul turneului său internațional. Concertul este cu intrare liberă până la limitarea capacității.

Sub conducerea lui Albert Recasens, La Grande Chapelle formată din Axelle Bernage, Lorena García, David Sagastume, Frederico Projecto, Andrés Montilla, Javier Cuevas și Antoni Llofriu, va interpreta Officium defunctorum, de Tomás Luis de Victoria, una dintre marile lucrări. a Renașterii europene și cea mai pură întruchipare a misticismului muzical spaniol.

Programul este structurat în jurul celor două acte liturgice ale onorurilor de înmormântare: utrenia priveghiului și slujba de requiem, urmate de dezlegarea trupului defunctului. Această lucrare încă surprinde prin expresivitate și sobrietate extremă. În varianta concertistică (nu o reconstrucție liturgică), programul este completat cu lecturi și responsorii ale compozitorilor contemporani, practică care este obișnuită și la înmormântările regale.

Sursa: Miercuri, concert La Grande Chapelle la Alcalá de Henares