#Madrid –

În 2024, Comunitatea Madrid va aloca un total de 4,4 milioane pentru integrarea forței de muncă pe piața obișnuită a persoanelor cu dizabilități, precum și a victimelor violenței împotriva femeilor, a traficului de ființe umane, a terorismului și a celor care se află în situație sau risc. de excluziune socială.

Acordul aprobat miercuri în Consiliul de Guvern, la propunerea Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, reprezintă cu 1.400.000 de euro mai mult decât fondurile care au fost alocate în acest an, și pentru care au fost prezentate până acum un total de 681 de cereri.

Atât lucrătorii independenți, cât și companiile și entitățile private non-profit vor putea accesa acest ajutor, în valoare de până la 10.000 de euro, și trebuie să mențină angajarea subvenționată și înregistrarea la Asigurările Sociale pe o perioadă minimă de douăsprezece luni. Cererile trebuie depuse în Registrul electronic al Comunității Madridși se poate face pe tot parcursul anului 2024, estimându-se crearea a peste 700 de locuri de muncă.

Suma minimă va fi de 5.500 euro pentru fiecare contract inițial pe perioadă nedeterminată sau transformarea în același a unor contracte temporare cu un grad de invaliditate egal sau mai mare de 33%. În cazul persoanelor cu capacitate intelectuală limitată, valoarea minimă a subvenției va fi de 2.000 de euro. Pentru cetățenii cu dificultăți mai mari de integrare, suma se ridică la 7.500 de euro, iar la 9.500 de euro atunci când lucrătorul provine dintr-o enclavă de muncă.

De asemenea, se pot adăuga încă 2.000 de euro dacă este prima angajare făcută de lucrători independenți, -cu excepția cazului în care sunt lucrători cu dizabilități dintr-o enclavă de muncă-, care ar fi majorat cu 500 de euro în anumite cazuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid extinde ajutorul pentru angajarea persoanelor cu dizabilități și a grupurilor vulnerabile cu 1,4 milioane