Comunitatea Madrid sărbătorește campionatele adaptate și incluzive ale întregii comunități, care vor avea loc de la până la 25 septembrie. Această inițiativă, în care se vor întâlni mai mult de 700 sportivi cu și fără dizabilități, aspiră să devină o referință națională, după cum a declarat astăzi viceministrul Sportului. , Alberto Tomé, în cadrul ceremoniei de prezentare.

Coincidând cu Săptămâna Europeană a Sportului, la turneu vor participa sportivi din 20 discipline precum șah, atletism, baschet, ciclism, judo, karate, înot, paddle tenis, canotaj și tenis de masă, printre altele. Și va avea trei locații: centrul sportiv Navalcarbón din Las Rozas din Madrid și centrele Canal de Isabel II și Mundial-25, ambele în orașul Madrid.

Această acțiune, în colaborare cu federațiile din Madrid, își propune să genereze și să consolideze evenimente competitive de referință, precum și să normalizeze dinamica de antrenament comună între persoanele cu și fără dizabilități.

Acest apel, a cărui perioadă de înscriere va rămâne deschisă până în ultimul moment pentru a facilita o participare cât mai mare, are la bază un Plan Sportiv menit să avanseze către o competiție cu gimnaste eminamente din Madrid și cu un atractiv mai mare atât pentru public, cât și pentru participanții înșiși.