#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește în perioada 6-19 noiembrie cea de-a XXIII-a ediție a Săptămânii Științei și Inovării, cel mai mare eveniment de diseminare din Europa căruia i s-au alăturat anul acesta 40 de municipalități din regiune la care au participat peste 1.440 de activități gratuite pentru toate publicurile. Temele din acest an sunt European Green Deal, Tehnologia și schimbări perturbatoare și Știința în spaniolă: istorie, prezent și oportunități.

Cu ocazia acestei întâlniri, Institutele de Studii Avansate din Madrid (IMDEA) ale Ministerului Educației, Științei și Universităților, își vor deschide porțile laboratoarelor cu propuneri surprinzătoare pentru cei interesați, precum descoperirea microbilor electrici ai apei sau participarea în cea mai mică cursă din lume care pilota un vehicul nanoplaza.

În plus, Universitatea Complutense din Madrid vă invită să vă alăturați campaniei de colectare a dinților de șoarece, Universitatea Rey Juan Carlos va învăța cum să valorificați deșeurile menajere, iar Universitatea Politehnică din Madrid va descoperi secretele modului în care funcționează rachetele cu plasmă. sau crearea Inteligenței Artificiale, printre alte inițiative.

Alături de IMDEA și universitățile publice din regiune, la acest eveniment se alătură și muzeele, spitalele universitare și centrele de învățământ ale Comunității, care au pregătit mese rotunde și dezbateri susținute de experți în diferite discipline științifice, ateliere, expoziții, conferințe cu uși deschise și ghidate. excursii. Înregistrările sunt acum deschise pentru toți aceștia prin intermediul site-ului www.semanacienciamadrid.org/activities.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Săptămâna Științei cu peste 1.440 de propuneri gratuite în 40 de municipalități din regiune