Comunitatea Madrid a dezvoltat o nouă metodologie pentru a evalua stabilitatea rețelelor de energie electrică pentru a garanta continuitatea furnizării. Această constanță este măsurată din capacitatea de a menține variabile, cum ar fi tensiunile și curenții, în anumite intervale.

Pe baza modelelor matematice și identificând limitele de stabilitate ale sistemului, cercetătorii de la Institutul de Studii Avansate Madrid din Comunitatea Madrid -IMDEA- Energie, au dezvoltat un sistem pentru care pragul de securitatea rețelei poate fi prezisă cu precizie atunci când parametrii importanți ai dispozitivului se modifică.

Rezultatele oferă un ghid pentru intervalele sigure de funcționare în conexiunile electrice și proiectarea parametrilor de control ai electronicii de putere convertor. La fel, acestea favorizează livrarea de energie fără întreruperi, chiar și în condiții nefavorabile.

În plus, după analizarea stabilității microrețelelor, IMDEA Energy a făcut câteva indicații pentru proiectarea controlului sisteme pentru acest tip de convertoare care ar facilita integrarea surselor regenerabile în zone îndepărtate cu acces limitat la energie electrică.

Aniversarea institutelor de studii avansate din Madrid

Comunitatea Madrid sărbătorește anul acesta aniversarea 03 de la nașterea IMDEA, creată de guvernul regional în 2007. De atunci, au atras mai mult de 25 milioane de euro în regiune, datorită celor aproape 2.000 proiecte de cercetare-dezvoltare. Aceste șapte centre publice de cercetare dezvoltă știință și tehnologie de ultimă oră cu scopul de a genera cunoștințe pentru a transforma societatea, axată pe domenii strategice: apă, alimente, energie, materiale, nanoștiință, rețele și software.

Liniile de studiu ale acestor centre sunt orientate către cerințele pieței și ale societății. Dovadă în acest sens este că, de la înființare, au fost înregistrate aproape o sută de brevete și mai mult de 25 dezvoltări de software. . În plus, au participat cu mare succes la programul Orizont al Uniunii Europene 2020, în cadrul căruia s-au dezvoltat 70 proiecte, conducând 25 dintre ele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dezvoltă o nouă procedură pentru a garanta furnizarea de energie electrică chiar și în condiții nefavorabile