Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat în ședința sa de astăzi proiectul de bază și execuția Spitalului Valdebebas-Ciudad de la Justicia-Asistente Isabel Zendal .

În plus, Executivul regional a fost de acord să o declare de interes general pentru a-l materializa și a respecta unul dintre obiectivele principale ale Planului Strategic pentru Mobilitate Durabilă al Comunității Madrid 2022/25 , având în vedere beneficiul public excepțional al unei infrastructuri cheie pentru acest cartier din orașul Madrid.

Proiectul afectează un teren aparținând Comunității Madrid din

.835. metri patrati situati pe bulevardul Manuel Fraga, lângă viitorul Oraș al Justiției și Spitalul Public de Nursing Isabel Zendal. Inițiativa Guvernului Autonom urmărește realizarea lucrărilor de construcție a unui nod de transport care face legătura cu serviciul de autobuz urban, rețeaua Cercanías și viitoarea extindere a rețelei de metrou Madrid până în cartierul Valdebebas.

Noul nod va face legătura direct cu rețeaua de metrou datorită prelungirii Liniei 15, Secțiunea Nord a Rețelei de Cercanías C-1 și C-10, liniile de autobuz urban 171, 171 și viitorul BRT electric (Bus Rapid Transit) care urmează să fie construită de către Consiliul Local Madrid și serviciul de taxi.

Clădirea de schimb de 6.900 metri patrati construiti si repartizati pe doua etaje vor consta intr-un acces ce va cuprinde trasee de circulatie, zone de asteptare autobuz/taxi si informatii rmație și o sală de navetiști cu grupuri sanitare, centru de transformare, încăperi de instalații și ghișee, distribuție, spații sau zonă comercială.

La fel, profitând de dimensiunile mari ale parcelei, va creați un pătrat mare atașat la schimb și un spațiu mai recreativ de 17.02 metri patrati de suprafata in care zonele verzi vor avea un rol principal. Se va construi și o parcare cu gard de 900 metri pătrați

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a mai autorizat în octombrie anul trecut demararea procesului de licitație pentru lucrările de schimb, care va avea o investiție de . , 8 milioane de euro și o perioadă de construcție de 15 luni de la începerea sa programată înainte de vara viitoare.

Valdebebas este una dintre dezvoltările urbane cu cea mai mare creștere rezidențială din capitală. Zona va avea trei promoții în prima fază a Planului Vive al guvernului regional cu locuințe închiriate la prețuri accesibile. Toate vor adăuga 728 case planificate pentru licitație, care ar putea fi extinse până la 773 la finalizarea acestor proiecte.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă proiectul de bază și execuția noului de transport Valdebebas