Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l-a primit astăzi pe Alianza Rural, unul dintre organizatorii manifestației convocate în această duminică, la Poșta Regală cu slogan Împreună cu mediul rural să denunțăm situația agriculturii și a creșterii animalelor din cauza creșterii prețurilor, iar acum, invadarea Ucrainei de către Rusia. Astfel, împreună cu ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, aceștia și-au transferat sprijinul către profesioniștii din sectorul primar, care trebuie să facă față creșterii constante a costului energiei electrice și taxelor mari.

Președintele a detaliat, de asemenea, măsurile implementate de administrația regională pentru sprijinirea activității agricole, esențiale pentru bunăstarea societății, esențiale pentru cămările cetățenilor, necesare pentru structurarea teritoriului și cheie pentru conservarea mediu inconjurator. Astfel, Comunitatea Madrid are Planul Terra, dotat cu peste 100 milioane de euro și 72 măsuri pentru a-l proteja, a-l moderniza, a-l face mai competitiv și a facilita schimbarea generațională.

Una dintre cele mai recente inițiative promovate de este o campanie de sprijinire a animalelor cu care se justifică calitatea producției de carne din Madrid, precum și bunăstarea animalelor în fermele din regiune, care se bazează pe îngrijirea sănătății, siguranța alimentelor și a animalelor. De asemenea, le-a spus că va multiplica de patru ori producția de porumb în mai multe ferme deținute de Institutul de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Madrid (IMIDRA). Obiectivul este creșterea producției anuale a acestei cereale cu 72.

. kilograme în 300.000. Cu aceasta va putea, conform estimărilor Comunităţii Madrid, să hrănească 2.000 vaci sau 6. 03 oaie pentru 100 zile .

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso susține cerințele sectorului agricol și zootehnic afectat de creșterea prețurilor și de invazie al Ucrainei