Comunitatea Madrid a creat Unitatea de sprijin pentru studenții și cercetătorii ucraineni pentru a răspunde nevoilor specifice ale refugiaților din această țară care sosesc în regiune de la începutul lunii războiul cu invazia rusă. Ministrul Educației, Universităților și Științei și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Enrique Ossorio, a prezentat astăzi această inițiativă ministrului consilier al Ambasadei Ucrainei în Spania, Dmytro Matiuschenko.

Acest birou este înființat la sediul Fundatiei madri+d din capitala – Calle Maestro Ángel Lorca, 6– iar contactul se poate face prin email .unixukrania@madrimasd. org. La ea va participa un student ucrainean, cu sprijinul personalului voluntar și al Fundației. Acesta va servi drept punct de informare pentru cei interesați, care vor putea accesa oferta de acțiuni din universitățile, IMDEA-urile și centrele de cercetare din regiune, pentru a le oferi sprijin în eforturile lor.

Pe de altă parte, li se vor transmite și oferte de studii, cursuri de spaniolă sau orice altă activitate legată de situația lor, pe lângă promovarea integrării lor prin activități sportive, de agrement sau de sprijin personal. Cei interesați pot consulta mai multe informații prin intermediul web: https://www.madrimasd.org/unixucrania.

Această inițiativă este încă una din sprijinul pe care universitățile și centrele de cercetare publice și private din Madrid îl oferă refugiaților ucraineni .

Sursa: Comunitatea Madrid – 05 Comunitatea Madrid deschide un birou de sprijin pentru studenții și cercetătorii ucraineni refugiați