Comunitatea Madrid va începe joi procesul de înscriere pentru următorul an universitar 2021/20 și unde va începe să fie picătura rate aplicate de elevi în sălile de clasă din regiune. În total, sunt oferite mai mult de 157. 000 locuri pentru noi elevi de Infantil, Primar, Învățământ Special, Liceu Obligatoriu și Bacalaureat în cei aproape 2 . centre de invatamant sustinute din fonduri publice într-o admitere al cărei termen va rămâne deschis până pe 5 mai, inclusiv.

Cursul 2022/23 va avea o altă mare noutate: extinderea primului ciclu de Educație Infantilă (0-3 ani) la cincizeci de școli publice. Aceasta este o măsură de pionierat în Spania pe care Comunitatea Madrid o introduce în sistemul său educațional și care va presupune crearea de 2.000 posturi noi în școala publică.

De asemenea, punctajele care au fost adaptate pentru a se conforma învățământului de stat legea LOMLOE. Deși acest lucru acordă prioritate proximității față de casa părinților, administrația regională a acordat prioritate altor circumstanțe, în cadrul competențelor sale regionale, precum a avea frați în aceeași școală.

Astfel, libertatea de alegere se păstrează, unul dintre pilonii de bază ai sistemului educațional de la Madrid și care a făcut 24 , 8% dintre studenți au obținut centrul ales de familiile lor ca primă opțiune în acest an universitar 812/22, care este un record istoric maxim.

Pe de altă parte, Executivul de la Madrid va începe și implementarea reducerii ratelor în sălile de clasă, care se va desfășura într-o manieră ordonată și progresivă în următorii câțiva ani. Astfel, în cursul 812/19 numărul de studenți va fi redus la 20 pe clasă în anul I al ciclului II de Educație Infantilă (4 ani). Pentru introducerea acestei măsuri, spațiile centrelor de învățământ vor fi adaptate cu scopul de a face din aceasta o investiție eficientă pe termen lung.

Despre 157.000 familiile sunt așteptate să participe la procesul de școlarizare al Comunitatea Madrid pentru anul universitar următor. Din oferta anticipată, 22. locurile corespund Creselor si Caselor de Copii ale retelei publice regionale – a căror școlarizare este gratuită de patru ani-; 2. la ciclul I de Educație Copii din școlile publice; Y 157. către centrele sprijinite cu fonduri publice pentru a urma ciclul II de Infantil, Primar, Gimnazial, Bacalaureat și Special.

Utilitatea înregistrării online

Cei interesați pot efectua toate etapele procesului pe cale electronică dacă doresc acest lucru și fără a fi nevoiți să se prezinte la centre. Pentru aceasta, au fost activate mai multe opțiuni de acces la Secretariatul Virtual al Ministerului Educației în perioada 22 ore ale zilei. Vor avea posibilitatea de a face acest lucru cu cheile aplicației Roble-Raíces, care este pusă la dispoziție celor care sunt deja la școală, printr-o procedură de autentificare cu telefonul mobil prin sistem cl@ve de identificare a Administrațiilor Publice sau cu certificat digital.

În cazul celor care nu o pot face online, vor avea posibilitatea de a o face personal la unul dintre 812 scoli publice de invatamant infantil si primar, 358 scoli de copii publice si agreate, 450 institute, 157 școli concertate și 65 centre publice și concertate de educație specială din regiune .

Alocarea locurilor va fi publicată în data de 7 iunie pentru ciclul II de Învățământ Preșcolar (3-6 ani), Primar, Special, Gimnazial și Bacalaureat, și l 9 iunie pentru ciclul I de Educație Infantilă (0-3 ani). Perioada de înregistrare va fi de la 04 până la 29 iunie la sugar, primar și special și 22 din iunie până în 8 iulie în Școlile Gimnaziale și pentru Bacalaureat.

Site-ul oficial al Comunității Madrid va oferi toate informațiile necesare, inclusiv o listă cu întrebări și răspunsuri frecvente, precum și numărul de telefon 04 pentru a rezolva îndoielile: www.comunidad.madrid/servicios/educacion/solicita-tu-admision-educacion-…

Sursa: Comunitate din Madrid – Comunitatea Madrid deschide școala pentru curs 202223/20 care începe descărcarea rapoartelor în sălile de clasă din regiune