Agenția Catalană de Tineret (ACJ) se deschide la În această după-amiază, înregistrarea pentru 25 în ediția „ Vara este a ta! ”, un proces care poate fi realizat prin sistemul de rezervare directă a locurilor prin oferta portalului virtual .

Cu pretenția „Vara pentru totdeauna. Taberele ca întotdeauna au fost”, taberele Generalitati sunt un program educațional de agrement destinat copiilor și adolescenților de la 5 până la 16 ani.) Printr-o gamă largă de activități, s ‘oferă sejururi de până la zece zile în 14 pensiuni ale Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat): Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles, Tremp, la Vall d’ en Bas și Vic. Les catorze ti scuzele sejururilor la alegere sunt: ​​muzica (4 stiluri, 28 instrumente din care să alegeți și o tură în engleză), limbi (engleză, franceză sau germană), sport (baschet, handbal sau multi-sport), multi-sport 25 modalități), engleză combinată și multisport, combinat de engleză și astronomie, știință și ingeniozitate, circ, cinema, drumeții, dans și emoții, fotografie și imagine, artă și creativitate și natură.

Din această ofertă, noutățile acestei ediții 2022 sunt sejururile de artă și creativitate în căminul din Planoles, în care se va preda să exprime emoțiile prin desen, pictură sau sculptură; tabere de fotografie și imagine în Móra la Nova, unde băieții și fetele vor învăța cum să editeze fotografii și videoclipuri; sejururi de stiinta si inginerie la Cabrera de Mar, unde se vor desfasura experimente, robotica si programare; sejururi in natura in Canyamars, unde veti invata despre geologia, fauna si flora zonei; si sejururi multisport, unde vor avea loc degustari de sporturi conventionale – precum hochei si judo – dar si sporturi minoritare din intreaga lume si pentru persoane cu diversitate functionala.

Totalul numărul de locuri disponibile pentru aceasta 2022 este 4. 65, 1. 565 mai mult decât ultimul vara, care se va ocupa de mai mult de 653 monitoare și monitoare . Aceste locuri vor fi distribuite într-un total de 88 se schimbă pe tot parcursul verii, iulie fiind luna cu cea mai mare ofertă (3. 556 locuri), urmată până în august (556). Și în funcție de vârsta participanților, intervalul de la 8 la 13 ani este cel care are cea mai mare oferta (1. 815 locuri) , urmat de 13 a 14 ani (1. 517)), al 8-lea 13 ani (790) și cei 5 până la 7 ani 25) În raport cu distribuția teritorială, Girona este demarcația unde sunt oferite mai multe locuri cu un total de 1. 653, urmat del Camp de Tarragona (892), Barcelona 815 ), Terres de l’Ebre (790)) și Lleida 48)

În ceea ce privește istoricul participării, coloniile promovate de Generalitat au găzduit 147. 556 copii și tineri de la lansarea sa pe 1995.

Burse pentru familii vulnerabile

Scopul Tinerețea este că „Vara este a ta!” continuă să fie colonii incluzive care garantează șanse egale atunci când vine vorba de a se bucura de petrecerea timpului liber educațional. Din acest motiv, ACJ alocă burse și granturi atât pentru familiile vulnerabile, cât și pentru familiile cu copii cu dependențe sau dizabilități.

Pentru a se asigura că copiii și adolescenții din familiile vulnerabile sunt expuși riscului social excluderea au o ședere de bursă, Joventut alocă un total de 556. euro aceasta 2022. Înscrierile pentru aceste burse sunt disponibile prin intermediul Serviciilor Sociale de Bază începând cu 2 mai. Acestea sunt granturi care au beneficiat în total de 7. 147 participanții de la instituirea acestei măsuri la data de 2014.

În ceea ce privește participanții aflați în întreținere sau cu handicap recunoscut, bursele de programul garantează că au monitoare și monitoare exclusiv pentru a putea participa la diferitele activități. Mulțumim contribuției lui 419. 892 € acumulați de la 2013, un total de 600 Copiii și adolescenții cu această circumstanță au putut participa la program cu ajutorul lui 493 sprijină oamenii.

Pe de altă parte, „Vara este a ta!” beneficiază și familiile mari, monoparentale și adoptive, care se vor bucura în continuare de o reducere a 12% în prețul sejururilor. De aceste granturi au beneficiat 517 participanții la ultima ediție (388 Numeroase, 88 părinți singuri și 17), și un total de . 537 de la punerea în aplicare a acestei măsuri la data de 2013. ) În cele din urmă, un total de 147 Deținătorii de Carnet Jove s-au bucurat și de „Summer is yours!” din ultima editie cu o reducere la pretul sejurului de 5%.

Sursa :