Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso , a vizitat astăzi lucrările de extindere a liniei de metrou 3 de la stația El Casar, din Getafe, până la Villaverde Alto și care le va permite locuitorilor din municipiul sudic să ajungă la Puerta del Sol în jumătate de oră și fără a fi nevoie de transfer.

aœ€ Va fi un impuls puternic pentru la sud de regiune și pentru calitatea vieții tuturor vecinilor săi, a tuturor fără diferență. De la Getafe la Leganés, de la Fuenlabrada la Móstoles sau Alcorcón, de aceste lucrări de extindere vor beneficia 1,1 milioane de locuitori. ;€, a subliniat președintele, care și-a verificat gradul de executare ( aproape de 12%) și lucrările de excavare în tunel conform metodei tradiționale de strângerea și lopata .

Se preconizează ca lucrările la stația El Casar, care va fi pe deplin accesibilă, să fie finalizate până la sfârșitul anului viitor. Nu, după 12 luni de muncă care au început în februarie. Va avea o parcare de suprafata cu mai mult de 128 locuri, anexata parcului Aparca+T rețea și gratuită pentru acei utilizatori care folosesc mijloacele de transport în comun, precum și o zonă de reîncărcare pentru vehicule electrice.

În acest moment, au fost deja amplasate 40 module de ecran care alcătuiesc intrarea în stația tunelului de linie și acoperirea plăcii . A€&#;Va avea loc o mișcare a pământului de peste jumătate de milion de metri cubi, ceea ce echivalează cu umplerea unui stadion precum Santiago Bernabéu , a detaliat Díaz Ayuso, care a evidențiat și 47 milioane buget pentru aceasta

Președintele a explicat că prin această lucrare locuitorii din zonă vor avea o nouă legătură directă, cu linia a metroului (MetroSur) și cu Cercanías -Renfe prin C3, deoarece astăzi aveau legătură doar cu restul rețelei de metrou prin stația Puerta del Sur (L ). Până în acest an, aproape 40 milioane de călători au folosit linia 3 de metrou , și 12, 5 milioane au circulat pe L11 Suburban.

Díaz Ayuso a evidențiat și colaborarea dintre administrații, de vreme ce Direcția Generală de Infrastructuri a Ministerului Transporturilor și Infrastructurilor a semnat un acord cu Primăria Getafe pentru care Consistoriul a cedat un teren, temporar și liber de taxa, pentru instalatii auxiliare, care include implementarea unei statii de beton in folosinta exclusiva a lucrarii.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Díaz Ayuso vizitează lucrările de extindere a liniei 3 de metrou care vor permite ajungerea de la Getafe la Puerta del Sol din mijloc oră și fără transfer 2022