#Madrid –

Comunitatea Madrid a ajuns la 255 de milioane de pasageri în transportul public în primele două luni ale anului, cu o creștere de peste 21% față de aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, vânzările de carduri personale au crescut cu 47,3%; abonamentele multi (reîncărcabile) aproape 40%, și 36,7% abonamente lunare, mulțumită în acest caz reducerii tarifelor aprobate de Executivul regional cu 60% din februarie a acestui an. În total, numărul de titluri vândute în ianuarie și februarie a fost cu 1,2 milioane mai mult decât în ​​2022.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a avansat aceste date în timpul micul dejun informativ al Executive Forum Spain, în care a fost prezentat de fostul ministru al Lucrărilor Publice, Íñigo de la Serna. Pérez a evidențiat creșterea călătoriilor în metrou, cu 111 milioane, peste 43 în autobuze interurbane, 70 la Compania Municipală de Transport din Madrid și puțin peste 29 pe Cercanías.

În cadrul întâlnirii, consilierul a trecut în revistă cele mai importante proiecte pentru următorii ani, inclusiv investiția de peste 6.000 de milioane de euro în perioada 2024-2034, pentru implementarea Noii Hartă a Concesiilor, care va permite licitarea pentru prima dată integrală a concesiunii. sisteme ale rețelelor de transport interurban și urban cu autobuzul din regiune, pentru a îmbunătăți serviciul, acoperirea, accesibilitatea, conectivitatea și structurarea teritorială.

În plus, s-a continuat, până la sfârșitul acestui an lucrările de extindere a liniei 3 de Metrou vor fi finalizate, extinzându-se pe 2,5 kilometri de-a lungul părții de sud pentru a o conecta cu MetroSur. El a mai amintit că deja se lucrează pe linia 11, de la stația Plaza Elíptica până la Conde de Casal, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Cu această nouă extindere de 6,9 ​​kilometri, mobilitatea utilizatorilor va fi îmbunătățită și vor fi create două noi stații -Comillas și Madrid Río-, pentru a crește oferta și calitatea transportului public.

Pe de altă parte, după cum a explicat consilierul, lucrările de construcție a nodului Valdebebas, din Madrid, vor fi finalizate anul acesta, o clădire de 6.835 de metri pătrați repartizați pe două etaje, care va asigura acestui cartier madrilen legături mai bune cu publicul. transportul și reducerea timpilor de călătorie.

Pérez a subliniat viitoarea implementare a unui Autobuz cu utilizare prioritară cu preferință semaforizată, care va conecta noile cartiere din sud-estul capitalei -El Cañaveral, Los Cerros, Los Ahijones, Los Berrocales, PAU de Vallecas și Valdecarros-, care va permite Locuitorii din aceste zone au acces mai rapid la rețeaua de metrou și autobuz.

Noul Plan Autostrăzi 2002/2025

Pérez s-a referit la implementarea viitoare a noului Plan de Autostrăzi 2022/2025, care va contribui la menținerea, extinderea și îmbunătățirea celor 2.500 de kilometri de proprietate regională, în beneficiul utilizatorilor și ca stimulent pentru dezvoltarea economică și socială a regiunea.

Acest proiect va fi realizat inclusiv acțiuni pe rețeaua principală și secundară, precum centura M-322, extinderea M-410, lărgirea M-300 sau diferite lucrări la M-503.

Inovație tehnologică

În cadrul micului dejun informativ, ministrul Transporturilor a evidențiat și cele peste 30 de proiecte de inovare tehnologică pe care Executivul regional le-a dezvoltat în această legislatură, precum conducerea autonomă, măsurarea dinamică a poluării, utilizarea energiilor regenerabile și ecologice curate, sau îmbunătățirea informațiilor prin panouri și semnalizare dinamică.

„Lucrăm în continuare pentru implementarea planificatorului de transport multimodal, lansarea testului pilot al cardului virtual de transport public pentru dispozitive mobile, plata biletului cu card bancar sau de pe telefonul mobil, printre altele”, a conchis el Perez. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește numărul călătorilor cu peste 20% în două luni, iar vânzarea cardurilor de transport public cu aproape 50%