#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să aloce până în 2026 100 de milioane de euro pentru executarea diferitelor operațiuni de asfaltare în 48 de municipalități din regiune, prin Programul Regional de Investiții –PIR–.

Acest lucru a fost amintit astăzi de ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Aranjuez, unde, împreună cu primarul acesteia, María José Martínez, a verificat stadiul final al lucrărilor de îmbunătățire a fermei. , pe care Executivul regional a realizat-o în centrul istoric al orașului de pe malul râului.

„Guvernul regional va fi mereu aproape de fiecare dintre cetățenii săi, oriunde ar locui și, dovadă, măsurile de genul acesta au impact asupra promovării dezvoltării economice și bunăstării tuturor, reușind să stabilească populația din municipiul lor și să asigure reechilibrarea teritorială. Prin urmare, a oferi aceleași oportunități tuturor locuitorilor din Madrid este un angajament inalienabil”, a adăugat consilierul.

Mai exact, au solicitat acțiuni de asfaltare, reabilitare sau condiționare a străzilor aflate sub PIR: Alcalá de Henares, Ajalvir, Ambite, Aranjuez, Arganda del Rey, Arroyomolinos, Braojos, Buitrago del Lozoya, Casarrubuelos. Carabaña, Ciempozuelos, Cobeña, Colmenar del Arroyo, Collado Mediano, Collado Villalba, Daganzo de Arriba, El Álamo, Humanes de Madrid, Manzanares El Real, Meco și Mejorada del Campo. La fel, Miraflores de la Sierra, Moralzarzal, Montejo de la Sierra, Móstoles, Navacerrada, Navalafuente, Navarredonda și San Mamés, Patones și Pelayos de la Presa.

De asemenea, la acest proiect aderă și Pezuela de las Torres, Pozuelo del Rey, Puebla de la Sierra, Robledillo de la Jara, Rozas de Puerto Real, San Martín de Valdeiglesias, San Martín de la Vega, Sevilla la Nueva, Somosierra, Torrejón. de la Calzada, Torrejón de Velasco, Torrelaguna, Torrelodones, Torremocha de Jarama, Valdeavero, Villaconejos, Villalbilla și Villamanrique de Tajo.

PIR 2022/2026 are un buget de 1.000 de milioane de euro, ceea ce reprezintă cea mai mare investiție din istoria acestui program din regiune. Această inițiativă publică urmărește să garanteze principiile solidarității și echilibrului intermunicipal în cadrul politicii sociale și economice, colaborând la furnizarea cuprinzătoare și adecvată a serviciilor de competență locală pe întreg teritoriul său.

52 de străzi renovate din Aranjuez

În Aranjuez, Comunitatea Madrid a renovat un total de 52 de străzi, îmbunătățind astfel siguranța rutieră și mobilitatea rezidenților. Acest proiect, care a afectat o suprafață de aproape 200.000 de metri pătrați, a avut o investiție PIR de aproape două milioane de euro și a presupus remodelarea drumurilor: Primero de Mayo, Abastos, Abdon Borny, Almansa, Almíbar, Alpajes, Ancha, Andrés Martínez, Bailén, căpitanul Angosto Gómez Castrillón, Calandria, Circunvalación și Corrado Gianquinto.

De asemenea, au fost efectuate lucrări în zona De los Cuarteles, De la Escuadra, Del Rey, Eras, Florida, Francisco Bayeu, Hospital, Infantas, Lucas Jordán, Mar Chico, Minas de Sal, Montecillo, Montesinos, Montserrat. și Moreras. De asemenea, în Naranja, Nueva, Olmos, Postas, Primavera, Príncipe, Sal, San Antonio, Santa Inés, Santa Isabel, San Isidoro, Santiago Rusiño, Sóforas, Stuart, Trinquete și Virgen de las Nieves. De asemenea, s-au lucrat pe două tronsoane din bulevardul Plaza de Toros, pe drumul Noblejas, la sensurile giratorii Joaquín Cotonda și Primero de Mayo, la Plaza Doctor González Bueno și pe Paseo del Deleite.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va aloca 100 de milioane de euro pentru operațiunile de asfalt în 48 de municipalități până în 2026