#Madrid –

Comunitatea Madrid creează 2.060 de noi locuri de învățământ public pentru Liceu și Bacalaureat în orașele Arganda del Rey, Madrid, Torrejón de Ardoz și Alcalá de Henares. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi contractarea a cinci lucrări cu o investiție de 27,3 milioane de euro pentru construcția și extinderea institutelor în aceste municipii. Dintre toți, 1.290 vor fi de la gimnaziu și 770 de la bacalaureat pentru a crește libertatea de alegere a familiilor madrilene. Lucrările la aceste infrastructuri regionale de educație publică vor începe anul acesta.

În primul rând, un nou liceu public va fi construit în Arganda del Rey cu un buget de 5,1 milioane și va avea nouă săli de clasă ESO cu o capacitate de 270 de elevi, patru specifici, administrație, laboratoare și terenuri de sport.

În capitală, în cartierul Las Rejas, Institutul Jane Goodall va fi completat prin creșterea infrastructurii cu zece clase ESO, șase clase de Bacalaureat și șapte specifice, ceea ce va însemna o investiție de 4 milioane de euro și demararea a 510. posturi de școală. Între timp, în IES María Rodrigo del Ensanche de Vallecas vor fi investite 2,8 milioane pentru a construi șase săli de clasă ESO și patru specifice pentru 180 de elevi.

Executivul regional va aloca 9 milioane pentru a finaliza IES Juan Bautista Monegro, din Torrejón de Ardoz, pentru care numărul de săli de clasă va fi majorat cu zece ESO și opt Bacalaureat pentru 580 de tineri, doi duble, patru suport, altele specifice, bibliotecă , sală de sport și o pistă.

În sfârșit, în cartierul La Garena din Alcalá de Henares va fi finalizat și Institutul Francisca de Pedraza, adăugându-se opt săli de clasă gimnazială, opt săli de bacalaureat, două split, patru suport și specific, bibliotecă, cantină, administrație și teren de sport. Aceste locuri de muncă vor presupune o investiție de 6,2 milioane și vor deservi 520 de studenți.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează peste 2.000 de locuri de învățământ public cu un nou institut și lucrează de extindere în încă patru