#Torrejon –

• Astăzi este o zi istorică pentru orașul Torrejón de Ardoz. Protocolul de colaborare a fost semnat între Universitatea din Alcalá și Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz, pentru dezvoltarea activităților de formare, predare și cercetare în orașul Torrejón. Protocolul a fost semnat în sala universității de către primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, și rectorul Universității din Alcalá, José Vicente Saz Pérez.

• „Este o mândrie uriașă să fiu primarul care, în doar două luni de mandat, a reușit să instaleze Universitatea din Alcalá în Torrejón de Ardoz, una dintre cele mai prestigioase din Spania. Aceasta este o piatră de hotar istorică pentru oraș, deoarece am fost singurul dintre orașele cu cea mai mare populație din Comunitatea Madrid care nu avea o universitate publică”, a spus primarul din Torrejón, Alejandro Navarro Prieto.

• „Stimate rector, vă mulțumesc dumneavoastră și echipei dumneavoastră pentru că ați ales Torrejón de Ardoz pentru acest nou proiect pentru viitorul Universității din Alcalá, semnând acest protocol în Paraninfo, un spațiu emblematic al acestei universități și unde în urmă cu zece ani am avut plăcere de a absolvi Dreptul, la una dintre ultimele ceremonii desfășurate în această sală istorică”, a continuat primarul.

• Rectorul Universității din Alcalá, José Vicente Saz, a declarat că „pentru Universitatea din Alcalá este o adevărată onoare și mândrie să încep acest proiect în Torrejón de Ardoz, care va avea o călătorie lungă. Universitatea din Alcalá are un proiect pentru viitor și creștere în care orașul Torrejón de Ardoz va avea un loc proeminent, devenind un alt sediu al Universității din Alcalá. Obiectivul final este finalizarea, în scurt timp, probabil a programului de formare postuniversitară, la care se vor adăuga numeroase activități și calificări, pe lângă faptul că deveniți un exponent al promovării culturii în Torrejón și ajutați-o să crească în inovare, cercetare. și în pregătirea cetățenilor săi”.

• În acest fel, se îndeplinește una dintre cerințele cele mai mult dorite și mult dorite de orașul Torrejón de Ardoz și cele mai solicitate de Torrejoneros.

• Universitatea din Alcalá va fi instalată în prima fază în La Casa Grande. Acum a mai rămas multă muncă, deoarece implementarea unui proiect universitar este foarte complexă, așa că se va face progresiv și va necesita un efort intens din partea tuturor, cu scopul de a oferi, printre altele, diplome universitare în următorii ani în Torrejón. de Ardoz.

• Implementarea Universității din Alcalá va însemna un mare spațiu cultural și de formare pentru Torrejoneros, o consolidare a reputației pentru orașul nostru, o sursă de mândrie pentru Torrejoneros și un motor pentru generarea de bogăție și locuri de muncă, datorită rentabilității economice care va direct și indirect va crea în Torrejón de Ardoz.

• Viitoarea Universitate din Alcalá din Torrejón de Ardoz poate fi extinsă pe termen lung cu terenul municipal mare care va avea originea din Cazarma de curse cu mașini de pe Calle del Río, atunci când Ministerul Apărării o va muta din oraș. În acest fel, campusul Torrejón va avea două campusuri în apropiere conectate prin viitoarea axă universitară Plaza España-Calle Enmedio-Plaza Mayor-Calle Libertad, și cu potențialul de a avea Gara Torrejón în centru pentru a promova mobilitatea viitorilor studenți. .

Torrejón de Ardoz, 30 octombrie 2023

Sursa: Torrejón de Ardoz va avea în sfârșit o universitate publică, Universitatea din Alcalá va fi instalată în orașul nostru