#Madrid –

Comunitatea Madrid avertizează asupra riscurilor de răspândire a incendiilor în timpul sărbătorilor de Halloween. Departamentul de Pompieri regional a pregătit o serie de sfaturi destinate atât locuințelor, cât și locurilor de agrement care, în acest moment, își transformă mediul cu decorațiuni care pot fi foarte inflamabile.

Pentru a vă bucura în siguranță de această sărbătoare, este important să fiți deosebit de atenți când utilizați articole cu flacără vie, cum ar fi lumânările. În acest caz, acestea trebuie întotdeauna așezate pe un suport de lumânare stabil, din sticlă sau metal rezistent la foc, așezat la cel puțin un metru de orice obiect combustibil și la îndemâna copiilor și a animalelor de companie, pe lângă faptul că nu le lasă. aprinse fara supraveghere.si opriti-le intotdeauna inainte de a merge la culcare sau la iesirea din camera. Cu toate acestea, este recomandat să optați pentru cele care funcționează cu baterii, lumini LED sau bare strălucitoare.

În orice caz, este indicat să folosiți materiale ignifuge și să evitați materialele inflamabile, precum florile uscate sau pânzele de păianjen din fibre fine de bumbac. În orice caz, idealul este să le ții mereu departe de sursele de căldură, inclusiv de becuri și încălzitoare, și să nu acoperi niciodată detectoarele de fum sau sprinklerele automate.

În ceea ce privește alegerea costumului, este indicat să se verifice eticheta, care trebuie să poarte marcajul CE – care atestă respectarea cerințelor esențiale de sănătate și siguranță – și să se acorde atenție avertismentelor incluse de producători. Perucile, măștile, bărbilele și accesoriile similare cresc riscul deoarece au un grad ridicat de inflamabilitate. În acest caz, utilizarea materialelor precum lâna sau țesăturile tratate chimic cu retardanți, care au o rezistență mai mare la flăcări.

În plus, este recomandabil să vă asigurați că, în cazul în care un copil poartă mască, orificiile pentru ochi sunt suficient de mari pentru ca copilul să vadă corect prin ele și să nu le reducă vizibilitatea, precum și să-l avertizeze asupra pericolului de a se apropia de orice. element.producător de căldură.

Semnalizarea elementelor de protecție împotriva incendiilor

În locurile de divertisment care sărbătoresc Halloween, iesirile trebuie pastrate bine amplasate si toate decoratiunile trebuie sa fie departe de usi si cai de evacuare pentru a nu le bloca in caz de urgenta. Nici semnalizarea de urgență nu poate fi ascunsă, iar stingătoarele trebuie să fie întotdeauna în locuri ușor accesibile.

De asemenea, este indicat să instalați detectoare de fum în aceste spații, să verificați funcționarea lor corectă pentru a nu anula sau întârzia alarma imediată în caz de incendiu și nu este indicată supraîncărcarea conexiunilor electrice cu prea multe prize care ar putea provoca scurtcircuite.

Dacă focul ajunge la hainele cuiva, este contraproductiv să alergi pentru a nu avânta flăcările. Ideal este să te întinzi pe pământ, să-ți acoperi fața cu mâinile, să-ți întorci încet corpul pe pământ și să-ți acoperiți corpul cu o pătură sau un obiect similar pentru a stinge flăcările. În caz de urgență, trebuie să sunați întotdeauna la 112 pentru urgențe.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid avertizează cu privire la riscurile de incendii în case și locuri de divertisment de Halloween