#Madrid –

Promovează crearea de alianțe cu agenți din domeniul inovației

Institutul de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón (IiSGM) a certificat, pentru a treia oară consecutiv, implementarea unui sistem de management al C+D+i (cercetare, dezvoltare și inovare) în conformitate cu cerințele noului UNE 166002:2021 Standard , care facilitează abordarea personalului sanitar și a cercetătorilor de cultura inovației și a promovat alianțe cu alți agenți din domeniul inovației, atât naționali, cât și internaționali. Această acreditare se bazează pe principii de management al inovației, cum ar fi generarea de valoare, direcția strategică, leadership-ul orientat spre viitor, adaptabilitatea, managementul incertitudinii și abordarea sistemică, printre altele.

Ismael Buño, director științific al Institutului de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón, subliniază că „implementarea acestui standard ne-a permis să îmbunătățim procesul de management al cercetării și dezvoltării și, în special, a ajutat la sistematizarea activității desfășurate de Innovation. Unitatea de sprijin (UAI). În plus, am optimizat procesele de evaluare a ideilor, implementarea în practica medicală, transferul de tehnologie și promovarea antreprenoriatului în domeniul sănătății”.

Institutul de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón se remarcă prin activitatea sa inovatoare intensă; Concret, Unitatea de Sprijin pentru Inovare a încheiat anul 2022 cu un portofoliu de 147 de proiecte active, atât de sănătate, cât și tehnologice, dintre care 82 au fost deja încorporate în îngrijirea pacienților sau și-au obținut licența tehnologică. Pe de altă parte, 78 de brevete și 3 companii spin-off, care sunt deținute de Institutul de Cercetare, au obținut finanțare sau investiții atât publice, cât și private.

Potrivit lui Manuel Desco, directorul UAI, „implicarea conducerii Institutului și Spitalului în acest proces de certificare a jucat un rol fundamental. Angajamentul său față de excelență, îmbunătățirea continuă și promovarea unei culturi inovatoare au fost cheia pentru atingerea obiectivului. Din Unitatea de Sprijin pentru Inovare însoțim proiecte de mare impact pentru realizarea transferului efectiv al acestora către Sistemul Național de Sănătate; De fapt, facem parte din Platforma pentru Revitalizarea și Inovarea Capabilităților Industriale ale Sistemului Național de Sănătate (fosta Platformă ITEMAS) care este finanțată de Institutul de Sănătate Carlos III și cofinanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională (număr dosar PT17 /0005/0001).

Sursa: Comunitatea Madrid – Institutul de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón își certifică, pentru a treia oară, sistemul său de management al cercetării și dezvoltării