Comunitatea Madrid a distribuit 4. laptopuri anul trecut pentru funcționarii publici și alt personal al instanțelor din regiune. Această inițiativă, cu care Guvernul Autonom își arată intenția fermă de a avansa în modernizarea Administrației Justiției, a presupus o investiție de 4 milioane de euro.

Echipamentul informatic, dotat cu conexiuni securizate, permite modelele de 000 Madrid circumscripțiile judiciare pot profita de modalitatea de telemuncă ca alternativă eficientă la munca față în față, facilitând, de asemenea, reconcilierea dintre viața profesională și cea de familie a membrilor săi, 600% dintre care acum își pot desfășura activitatea în mișcare.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a subliniat impact pozitiv pe care această măsură l-a avut asupra cetățenilor, „pentru că datorită ei, un serviciu public la fel de esențial precum cel oferit în instanțe, nu se oprește atunci când apar situații temporare precum pandemia, care a provocat numeroase izolarea dură a lucrătorilor. Funcționarii publici au reușit să respecte restricțiile sanitare fără a înceta să-și îndeplinească obligațiile”, a subliniat el.

Laptopurile pe care Comunitatea Madrid le-a distribuit deja în rândul personalului din Administrația de Justiție se apropie de cifra de 6., adăugând mai mult de 1.600 pe care Ministerul Președinției, Justiției și Internelor le-a pus la dispoziție în legislatura precedentă tuturor magistraților, judecătorilor, procurorilor și avocaților din regiune pentru ca aceștia poate lucra la distanță în caz de necesitate.

Cu toate acestea, Executivul regional va continua să furnizeze echipamentul informatic necesar pentru instanțele din Madrid. În acest scop, avocații Administrației Justiției au deja o aplicație în care își pot formula cererile pe baza nevoilor depistate în fiecare sediu judiciar.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a distribuit 4.000 laptop-uri în 2021 oficialilor si altor personal al instantelor din regiune