#Madrid –

„RUTA EROILOR” AEPOVAC VA FI PE 11-12 SEPTEMBRIE ÎN ACEST CENTRU

Spitalul Universitar La Princesa participă la expoziția fotografică itinerantă „Drumul Eroilor”, organizată de AEPOVAC (Asociația Spaniolă a Purtătorilor de Valve și Anticoagulantelor din Spania) în cadrul Săptămânii Internaționale de Conștientizare a Bolilor Valve, în perioada 11-18 septembrie. Obiectivul acestei expoziții, care începe în acest centru de sănătate publică din Comunitatea Madrid, este de a onora pacienții care suferă de această patologie, precum și profesioniștii din domeniul sănătății care le sunt alături.

Expoziția a fost inaugurată în holul principal al spitalului de către managerul interimar, dr. José Julián Díaz Melguizo; președintele AEPOVAC, Cecilia Salvador; Pilar Prieto Alaguero, Director de Nursing la Spitalul La Princesa; Dr. Pablo Díez, cardiolog la Spitalul de La Princesa și Milagros Fernández, asistent medical la acest spital și pacient cu boală valvulară.

Spitalul Universitar La Princesa, unde își are sediul AEPOVAC, este primul dintre cele patru spitale publice din Comunitatea Madrid în care se va desfășura această inițiativă. Pe 11 și 12 septembrie, expoziția poate fi văzută în holul principal al centrului, ulterior, va face un tur la Spitalul 12 de Octubre (13 și 14 septembrie), Spitalul Clínico San Carlos (15 și 16 septembrie) și se va încheia la Spitalul Ramón y Cajal (17 și 18 septembrie).

Expoziția „Drumul Eroilor” constă dintr-o serie de panouri în care fiecare spital va fi reprezentat prin istoria pacienților săi, cardiologi, chirurgi cardiovasculari și asistente, arătând cea mai intimă și necunoscută parte a acestor eroi, care tratează pacienții cu inimă. boala valvulară.

PREVALENŢĂ DE 12% Peste 75 DE ANI

Săptămâna internațională de conștientizare a bolilor cardiace valvulare își propune să îmbunătățească diagnosticul, tratamentul și gestionarea bolii la nivel mondial. Această patologie este cauzată de uzura, boală sau deteriorarea uneia sau mai multor valve ale inimii, care afectează fluxul de sânge către inimă. În Spania există 3% dintre persoanele afectate peste 65 de ani, atingând o prevalență de 12% peste 75 de ani. Valvulopatiile pot afecta calitatea vieții celor care suferă de ele, dar dacă sunt diagnosticate și tratate la timp, pacienții își pot recupera ritmul de viață.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa inaugurează o expoziție dedicată pacienților cu valve cardiace și cadrelor medicale care îi tratează