Comunitatea Madrid a adjudecat construirea unui nou Centru de Sănătate în Montecarmelo, în Madrid, cu o investiție de 6,9 ​​milioane de euro și o perioadă de execuție de

luni. Consiliul Guvernatorilor a fost informat astăzi despre contractul de dotare a capitalei cu o nouă resursă a rețelei de sănătate publică prin lucrări care vor începe la sfârșitul verii viitoare.

Centrul Salud de Montecarmelo va fi șeful unei noi zone de sănătate de bază din capitala Madridului, iar implementarea acesteia răspunde creșterii populației din cartierul menționat; se calculează că odată în funcțiune se va ocupa de 17.18 persoane. Va avea 12 consultatii de medicina de familie, patru pediatrii, 12 asistenta medicala, trei asistenta pediatrica si o consultatie moasa. În plus, va avea o zonă de extracție, o bibliotecă, un birou pentru un asistent social și un spațiu polivalent.

Planul de infrastructură de asistență medicală primară din Comunitatea Madrid, în care acest centru este înregistrată, are în vedere atât construirea de noi instalații, cât și îmbunătățirea și extinderea celor existente, cu scopul de a continua consolidarea sănătății publice în regiune.

Centrul de Sănătate din Montecarmelo se alătură celor deja autorizați din Parla Este și Spitalul Fuenlabrada, precum și celui din Butarque (Madrid), ale căror lucrări vor începe în curând. În plus, cele din Sevilla la Nueva, Alcorcón -Parque Oeste-, Madrid -Las Tablas-, Navalcarnero și Arroyomolinos sunt deja în construcție, acestea din urmă deschizându-se iminent. Aceste noi infrastructuri reprezintă o investiție a Comunității Madrid în valoare de 27 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid atribuie construcția noului Centru de Sănătate în cartierul Montecarmelo2022