Comunitatea Madrid va investi 26, 2 milioane de euro pentru lucrări de extindere, reforme și îmbunătățiri în școlile și institutele publice din regiune până la 2022. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi această măsură care întărește calitatea sistemului său de învățământ public printr-un acord-cadru care reprezintă o creștere de aproape cinci ori mai mare decât cea precedentă, acordat în

. timp de doi ani și cu un buget de doar 5,5 milioane de euro.

Această formulă de contractare centralizată oferă agilitate și permite întreprinderea ansamblului de acțiuni care trebuie neapărat desfășurate în lunile de vară când nu există activitate didactică în școli și institute pentru a evita interferența cu orele.

Investiția guvernului regional va servi la realizarea de renovări, lucrări de creștere a accesibilității și eficienței energetice și, în cel mai rapid și eficient mod, la realizarea tuturor lucrărilor necesare și neprevăzute.

Ministerul Educației, Universităților, Științei și Purtătorul de cuvânt a convenit să-l distribuie în loturi între mai multe companii pentru a promova libera concurență. În ceea ce privește distribuția, școlile și institutele publice ale Direcțiilor Teritoriale de Arie Madrid Capitală și Sud vor face obiectul unor investiții de 7,8 milioane de euro fiecare; Est și Vest vor avea 3,9 milioane, respectiv; iar Nordul un provizion de 2,6 milioane. Acest calcul corespunde volumului populației școlare și numărului de centre pe care le au în demarcația lor.

Această inițiativă face parte din angajamentul Guvernului de la Madrid de a îmbunătăți învățământul public infrastructuri care să faciliteze școlarizarea elevilor și să favorizeze alegerea liberă a centrului pentru familii din Madrid. Această politică educațională pe care Executivul regional o aplică a realizat ca 26, 8% dintre elevi să fi obținut școala aleasă de familiile lor. ca prima opțiune în acest an școlar 2021/22, care reprezintă un nou record istoric maxim.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va investi mai mult de 22 milioane în lucrări de îmbunătățire în școli și institute publice