#Torrejon – • Primarul din Torrejón, Alejandro Navarro, a vizitat în această dimineață zona fluvială în care funcționează barca amfibie care acționează pe 7 kilometri din canalul râului Henares, de la M203 (situat puțin deasupra Spitalului Universitar Torrejón) și coborând până pe lângă Cartierul Castelului

• Este al zecelea an când Torrejón are o barcă cu aceste caracteristici, care acționează în principal asupra unui țânțar mic, negru și foarte enervant, numit „muscă neagră”, care se hrănește și își plasează larvele pe plantele acvatice. Prin urmare, are o lamă scufundată, care taie aceste plante acvatice care se găsesc în albia râului în timp ce trece prin oraș. Instrumentul, care are o greutate foarte redusă și poate funcționa atât pe uscat, cât și pe apă, va funcționa acum încă două săptămâni (funcționând în total 4 săptămâni în această vară).
• Este o mașină amfibie, una dintre puținele din Spania, care are cea mai modernă tehnologie adusă din Suedia și are o lamă scufundată, care taie anumite plante acvatice unde cuibăresc țânțarii, care se găsesc în albia râului la trecerea acestuia prin Torrejón. Astfel, se realizează ca acest țânțar, care este principala insectă care deranjează sosirea căldurii, să nu găsească partea superioară a plantei, unde își depune de obicei ouăle. În acest fel, încercăm să reducem numărul de țânțari care apar în lunile de vară și astfel evităm, pe cât posibil, să aibă consecințe asupra vecinilor.

• Se acționează împotriva țânțarilor în tot orașul, în principal în râul Henares, pâraie, iazuri, fântâni ornamentale și stropitori, iar se lucrează mai intens în zonele cele mai apropiate de râul Henares, care sunt cele mai afectate, precum ca Soto Henares, Mancha Amarilla, Torrenieve, Parque de Cataluña, Barrio del Castillo, Parque Europa (prioritizarea zonelor sale verzi și sportive), după cum au determinat oamenii de știință de la Centrul Superior de Cercetări Științifice, mereu în căutarea celor mai susceptibile spații unde larvele ar putea fi generat

• Primarul, Alejandro Navarro, a subliniat că „campania intensă împotriva proliferării țânțarilor a Consiliului Local din Torrejón de Ardoz include barca amfibie care îndepărtează plantele acvatice unde se găsesc majoritatea larvelor, tratamente cu larvicide biologice care atacă la ouă și împiedică ecloziunea lor și introducerea liliecilor în oraș pentru a controla populația de țânțari”. Consiliul municipal Torrejón de Ardoz continuă lupta împotriva țânțarilor și muștelor negre cu barca amfibie care îndepărtează plantele acvatice din râul Henares, unde se găsesc majoritatea larvelor. Pentru a doua oară în această vară a fost lansată barca amfibie, una dintre cele mai eficiente modalități de a combate disconfortul provocat de aceste insecte sub formă de mușcături. Primarul, Alejandro Navarro, și consilierul pentru Mediu, Esperanza Fernández, au vizitat zona râului Iron Bridge, lângă Parcul Europa și Parcul Catalonia. Este al zecelea an când a fost dat în funcțiune acest aparat care acționează în principal asupra unui țânțar mic, negru și foarte enervant, numit „musca neagră”, care sosește odată cu căldura și se hrănește și își așează larvele pe plantele acvatice. Prin urmare, acest vehicul are o lamă scufundată, care taie plantele acvatice găsite în albia râului în timp ce trece prin oraș.

Torrejón de Ardoz, 1 septembrie 2023. Aparatul acționează pe 7 kilometri de albie, de la M203 (situat puțin mai sus decât Spitalul) și coborând pe lângă cartierul Castillo. Este un vehicul amfibie, unul dintre puținele din Spania, care are cea mai modernă tehnologie adusă din Suedia și are o lamă scufundată, care taie anumite plante acvatice unde cuibăresc țânțarii, care se găsesc în albia râului în trecerea acestuia prin Torrejón.

Astfel, se realizează ca acest țânțar, care este principala insectă care deranjează sosirea căldurii, să nu găsească partea superioară a plantei, unde își depune de obicei ouăle. În acest fel, încercăm să reducem numărul de țânțari care apar în lunile de vară și astfel evităm, pe cât posibil, să aibă consecințe asupra vecinilor. Unealta, care are o greutate foarte mică și poate lucra atât pe uscat, cât și în apă.

Este al zecelea an în care Torrejón are o barcă cu aceste caracteristici, iar cu această ocazie va funcționa încă două săptămâni (după ce a efectuat un total de 4 săptămâni în această vară în oraș).

Primarul, Alejandro Navarro, a vizitat în această dimineață malurile râului Henares unde funcționează utilajul, subliniind că „am început tratamente specifice pentru reducerea populațiilor de larve și țânțari adulți, încercând să le împiedicăm să aibă un impact deosebit asupra vecini în următoarele luni. Aceste tratamente sunt realizate cu produse care sunt complet inofensive pentru oameni și mediu deoarece sunt produse biologice. Tratamentele se efectuează cu larvicide care atacă larvele și le împiedică să crească.”
Campania intensă împotriva proliferării țânțarilor de către Consiliul Local Torrejón de Ardoz include barca amfibie care îndepărtează plantele acvatice unde se găsesc majoritatea larvelor, tratamente cu larvicide biologice care atacă ouăle și împiedică eclozarea acestora și introducerea. a liliecilor din oraș pentru a controla populația de țânțari.

„Cu toate aceste tratamente, încercăm să reducem prezența acestor insecte și impactul asupra vecinilor, deși trebuie remarcat faptul că Torrejón de Ardoz, după amplasarea geografică, are un râu și trei pâraie, ceea ce face să existe un habitat natural care este foarte favorabil proliferării sale. În cele din urmă, indicați că răsăritul și apusul soarelui sunt momentele din zi în care țânțarii femele ies să caute hrană. Și, de aceea, trebuie să întărim această luptă protejându-ne prin aplicarea de repellenți sau plase de țânțari, în cazul locuințelor”, a explicat primarul.

La fel, consilierul pentru Mediu, Esperanza Fernández, a solicitat „colaborarea cetățeană, care este un punct foarte important în lupta împotriva proliferării țânțarilor, motiv pentru care este necesar ca locuitorii să mențină piscinele bine clorinate, să evite bălțile de apă. în pajiști cu iarbă, grădinile sunt bine întreținute prin eliminarea recipientelor cu apă și curățarea parcelelor, deoarece în toate aceste locuri se pot reproduce.”

Mai multe informații la Departamentul Mediului Telefon 91 678 95 94 și prin e-mail Ambiente@ayto-torrejon.es

Sursa: Consiliul Local Torrejón de Ardoz continuă lupta împotriva țânțarilor și muștelor negre cu barca amfibie care îndepărtează…