Comunitatea Madrid are o rată a activității muncii de 39, 4% în rândul persoanelor cu dizabilități, ceea ce reprezintă cu 5,1 puncte peste media națională . Acest lucru a fost subliniat astăzi de ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în timpul vizitei sale la Fundația DKV Integralia. Consilierul a amintit că regiunea “ a fost primul care a recunoscut ca un drept îngrijirea universală și gratuită a persoanelor cu dizabilități, iar în prezent avem cea mai importantă prezență din rețea centru din Spania, cu aproximativ 11 .700 piețe” 128;œ.

La evenimentul organizat cu ocazia 11º aniversare a Fundației, Dancausa a mai subliniat âyœ lucrarea importantă care unele companii fac , al cărui angajament contribuie la construirea în continuare a unei societăți de principii și valori care consacră egalitatea de șanse și nediscriminarea. Desfasurarea unei activitati de munca favorizeaza integrarea sociala si contribuie la bunastarea emotionala a persoanelor cu dizabilitati si a familiilor acestora si a ingrijitorilor acestora”. ;.

Comunitatea Madrid realizează cea mai mare creștere a locurilor pentru persoanele cu dizabilități din această legislatură, în total 1.232, dintre care 700 sunt pentru atenție timpurie, 185 pentru boli psihice grave, 39 pentru tulburările din spectrul autist și 40 pentru dizabilități intelectuale și tulburări grave de comportament.

În cadrul vizitei la Centrul Special de Ocupare al Fundației DKV Integralia, Consilierul pentru Familie, Tineret și Politică Socială a fost informat că, în prezent, în Spania, una din zece persoane are un handicap recunoscut și, dintre ele, astfel, doar unul din patru este activ. A