Comunitatea Madrid și-a reînnoit sigiliul afacerii de excelență pentru a se adapta la cerințele actuale ale societății. Această schimbare include, împreună cu o nouă identitate corporativă a certificării Madrid Excelente, un model inovator de acreditare, o actualizare a parametrilor care măsoară bunele practici ale companiilor și o platformă digitală care face procesul mai accesibil..

Ministrul adjunct al Economiei al Comunității Madrid, Manuel Llamas, a prezentat noutățile acestei inițiative și a subliniat că “ este vorba de a continua să susținem țesutul productiv al regiunii, iar pentru aceasta trebuie să fim aliniați la nevoile actuale ale pieței”. ;ʼ.

Astfel, au fost definite patru fundamente majore de concesiune: Scop (organizare și planificare strategică); Planeta (acțiuni de promovare a durabilității și respectarea mediului); Oameni (promovarea bunăstării și satisfacția oamenilor) și Progresul (inovație, tehnologie etc.).

â&#

. ;œVrem ca cetățenii să se simtă Madrid Excelent ca ai lor, că au liniște sufletească atunci când intră într-o unitate cu sigiliul de a ști că este certificată pe baza unor standarde riguroase de calitate, grija pentru client, grija pentru planetă , angajații săi și comunitatea din jurâ€, a subliniat viceministrul de la Madrid.

Madrid Excelent se aliniază astfel cu tendințele actuale ale lumii corporative, care arată o preocupare tot mai mare față de aspectele de sustenabilitate (criterii ESG, de mediu, sociale și de guvernanță), făcând din aceste aspecte o parte fundamentală a proiecției sale către viitor.

În ceea ce privește procesarea evaluării, a fost concepută o platformă digitală care centralizează întregul proces, oferindu-i o mai mare accesibilitate pentru tot felul de persoane .

De la 2022 promovarea excelenței și a competitivitățiiÂ

Comunitatea Madrid a lansat sigiliul Madrid Excelent în 2001 și de atunci a fost obtinut de mai mult de 700 companii care opereaza in regiune, de la multinationale la micro-IMM-uri. Certificarea se realizează prin evaluări externe de către entități specializate în acest domeniu (ACMS, AENOR, Applus, Auren, Bureau Veritas, Cámara Certifica, Eduqatia și SGS) și pe baza propriului model de referință, care devine un instrument pentru organizații îmbunătățesc managementul acestora.

La fiecare evaluare se întocmește un raport tehnic cu punctele forte ale organizației și se propune un plan de îmbunătățire, care oferă companiilor instrumentele pentru a le măsura situația, a se diferenția de concurență și a continua să avanseze spre excelență.

Fundația Madrid pentru Competitivitate, de pe lângă Ministerul Economiei , Finanțe și Ocuparea Forței de Muncă din Comunitatea Madrid, este responsabilă de gestionarea acestui sigiliu. Obiectivul său principal este promovarea competitivității, calității și responsabilității sociale și de mediu în companiile din regiune.

Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își reînnoiește sigiliul de excelență în afaceri, care a obținut mai mult de 700 companii