NOILE TERAPII VA FI FABRICATĂ22;N ÎN CENTRU ÎNȘI

Unitatea de terapii avansate a Spitalul Universitar 12 din octombrie a primit autorizație pentru începeți să utilizați viruși modificați genetic care sunt indispensabili pentru fabricarea medicamentelor, cum ar fi terapiile CAR-T. Datorită acestui permis, acordat de Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice, Unitatea va putea începe dezvoltarea de terapii genetice avansate de fabricație proprie care vor fi administrate direct pacienților.

În aceste tratamente, utilizarea vectorilor virali, viruși modificați care sunt utilizați ca vehicule pentru a introduce gena în celulă, este crucială. În terapia genică, utilizarea virusurilor ca vectori necesită eliminarea genelor care le conferă capacitate infecțioasă și patogenă, procedură care se desfășoară într-o cameră curată, un loc închis supus unor controale stricte de securitate, reglementate de o reglementare foarte strictă. .

Datorită autorizației primite, Spitalul 12 în octombrie poți începe să produci aceste tratamente în camera ta albă. Unitatea de Terapii Avansate a fost lansată în anul 2020, cu colaborarea al Fundației CRIS împotriva Cancerului, cu scopul de a dezvolta terapii avansate împotriva cancerului și a altor boli ale sistemului imunitar, favorizând administrarea acestora și urmărind creșterea siguranței acestor tratamente.

Grupul de producție al Unității a efectuat deja cercetări în pre-clinic și a dezvoltat diferite tipuri de tratamente, precum CAR-T, CAR-NK , TIL-uri și STAT-b, printre altele, a căror producție și administrare la nivel preclinic au arătat un procent ridicat de răspunsuri complete. Acum începe cea de-a doua fază, constând în administrarea directă către pacient -Academic Advanced Therapy Medications (ATM)-.

Dezvoltarea acestui ultim tip de tratament va face posibilă extinderea indicațiilor existente, precum ajungerea la pacienți care nu îndeplinesc criteriile de utilizare a MTA comerciale, realizând o mai bună adaptare a terapiilor la nevoile terapeutice și să ajungă în zone în care nu există nicio dezvoltare din partea industriei. Un alt avantaj este că producția se realizează local chiar în Spitalul, scurtând timpii de producție și permițând administrarea mai devreme la pacienții cu risc crescut de progresie.

Unitatea de terapii avansate din octombrie 22

. terapii avansate și imunoterapie.A

Are o zonă de producție care respectă condițiile GMP -Bune practici de fabricație- cerute pentru fabricarea MTA, cu încuietoare de personal și depozit.

Pentru spital 12 din octombrie, autorizația primită acum este un nou pas pentru realizarea dezvoltării academice a terapii avansate vizate imbunatatirea sanselor de succes terapeutic la pacientii care nu au alte alternative terapeutice valabile prin tratamente conventionale.

)

2022 Sursa: Comunitatea Madrid – Unitatea de Terapii Avansate a Spitalului 22 din octombrie, autorizat să utilizeze virusuri modificate genetic, utilizați la fabricarea tratamentelor pentru cancer