#Madrid –

Comunitatea Madrid arată moștenirea culturală din Arganzuela în cea de-a treia ediție a Miguitas, o inițiativă a Executivului regional care permite cunoașterea urmelor pe care trecerea timpului le-a lăsat în cartierul capitalei în care se află complexul cultural El Águila .

Programul, care a început în aprilie anul trecut, cu toate locurile epuizate, oferă din nou în acest nou apel celor aproape 1.300 de madrileni posibilitatea de a participa gratuit la cele trei tururi urbane pentru adulți și ateliere de familie care vor avea loc în perioada 8 septembrie. iar pe 25 noiembrie, înscriere prealabilă de astăzi la centrul de rezervare a patrimoniului cultural.

Itinerariile se vor desfășura în fiecare vineri după-amiază și weekend și propun o călătorie prin istoria oamenilor care au trăit și au lucrat în cartier de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în ultimii ani ai secolului al XX-lea; de la nașterea cartierului muncitoresc până la dezindustrializarea acestuia, pătrunzând în singularitatea arhitecturală și urbană a cartierului.

Prima rută se numește În căldura industrieiși este o plimbare care se întoarce la nașterea cartierului și la evoluția lui urbană, la originea numelui său și la consecințele sosirii căii ferate în această zonă a capitalei. Drumuri, fabrici și nașterea unui cartier muncitoresc Este al doilea circuit, menit să descopere mai în detaliu procesul de industrializare a zonei, care a avut ca rezultat inundația populației muncitoare. Se afundă într-un context istoric care se încheie cu izbucnirea Războiului Civil, moment de cotitură care deschide o nouă etapă în oraș.

In cele din urma, Din acele fiare de călcat… aceste cartiere Începe cu anii 1930 și perioada postbelică ca fundal, ceea ce va transforma Arganzuela într-o zonă deosebit de importantă a orașului, întrucât este punctul de intrare pentru mărfuri și alimente din locuri precum gara Delicias, Frutas y Vegetables. și Abatorul.

Călătorie tactilă pe El Águila

firimituri include si atelierul Atingând arhitectura din El Águila. Se adresează familiilor cu copii cu vârsta de peste 6 ani și este o călătorie tactilă prin arhitectura din El Águila, care vă invită să căutați urme ale trecutului său de fabricație care se găsesc încă pe fațadele și terasele clădirii. Vor fi oferite 162 de locuri gratuite.

De asemenea, aceasta editie ofera Amprentaun tur urban adaptat pentru elevii ESO și Bacalaureat în colaborare cu Direcția Generală pentru Tineret, cu scopul de a crea spații de învățare care să ajute la dezvoltarea gândirii critice asupra experienței urbane din acest grup.

Mai multe informații în: https://www.comunidad.madrid/cultura/patrimonio-cultural

Înregistrare în: https://actividadespatrimoniocm.es

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid arată moștenirea culturală din Arganzuela cu programul Miguitas