Hotelurile, restaurantele și magazinele din Alcalá se pregătesc pentru un weekend lung din decembrie plin de activități culturale și promoționale.

Cu numitorul comun al turismului cultural drept banner, orașul va primi turiști și cetățeni care îl preferă cu un centru istoric plin de oferte culturale, expoziționale și de agrement. Pe lângă muzeele, teatrele și expozițiile care sunt răspândite în oraș și pe care cetățenii și turiștii le pot consulta pe www.turismoalcala.es și www.culturalcala.es, câteva dintre recomandările gratuite organizate de departamentele de cultură, turism și festivitățile Consiliului Local Alcalá de Henares.

În Plaza de Cervantes vor avea loc spectacole de familie gratuite, care vor începe marți, 6 decembrie, de la ora 17.00 cu „Cantajuego”, un proiect educativ-muzical în format audiovizual, dezvoltat de specialiști în stimulare psihomotorie și psiho- activitate pedagogică, destinată copiilor de la 0 la 6 ani. Miercuri și joi, 7 și 8 decembrie, dimineața, la ora 13:00 va fi rândul unui spectacol vizual de bule gigantice numit „Pomper”. Vineri, la ora 19.00, va fi ocazia de a vă bucura de un concert de Crăciun cu totul special susținut de „The Lucky Duckies”, de origine portugheză. Muzica va continua sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19.00, de data aceasta în stil flamenco de Zambomba Flamenca Jerezana și spectacolul ei „Jerez cântă Crăciunului”. Pentru a închide podul duminică, toți locuitorii și turiștii care vizitează orașul se vor putea bucura de o paradă „Urban Safari”, în două treceri, la orele 13:00 și 19:30.

De asemenea, va avea loc activitate în Plaza de los Santos Niños, începând de mâine, duminică, 4 decembrie, cu 3 abonamente ale spectacolului pentru copii „Crăciun Carrillón”, la orele 18.00, 19.00 și 20.00. Luni (18:00), marți (12:30) și miercuri (18:00), va fi rândul să trăim o aventură de Titiritantes și spectacolul lor „Ulterior Viaje”. Compania Bamboleo va expune trei dintre spectacolele sale în orașul Complutense, joi de la ora 18.00, „Mobil, excursie în centrul Crăciunului” și vineri, în același timp, „Stelele de Crăciun” și pentru a încheia săptămână în Santos Niños, sâmbătă „Crăciunul dulce”.

În Casita del O’Donnell va exista și o importantă ofertă de activități culturale gratuite: luni și marți în abonamente la orele 12:00 și 17:30, băieții și fetele de la 8 ani vor putea participa la o gimcană sub titlul „Descoperirea lui Harry Potter”. Pentru miercuri și joi a fost programat un spectacol de povestiri orale pentru vârsta de 5 ani în sus de Légolas Colectivo Escénico „R que erre”. Cei mici, de la 4 ani, pot merge vineri la ora 17.30 la spectacolul de teatru „El Muñeco de Nieve” și tot sâmbătă în două abonamente, la 12.00 și la 17.30 plus teatru cu „Crăciunul”. Vise”. Săptămâna propunerilor se încheie duminică cu „Teo y Pelusa” tot într-un dublu spectacol dimineața (12:00) și la 17:30.

Consilierul pentru Cultură, María Aranguren, a explicat că obiectivul nostru este să „oferim un program cultural de calitate și gratuit pentru publicul de familie în acest weekend lung din decembrie, sunt aproximativ douăzeci de propuneri în diverse Plaza de Cervantes, Santos Niños și în Casita del O. „Donnell și sperăm că vor fi un succes de participare”.

Sursa: Alcalá de Henares oferă aproximativ douăzeci de propuneri culturale gratuite în acest weekend lung din decembrie