Consiliul guvernatorilor a autorizat, în ședința de astăzi, să aloce mai mult de 561. euro pentru ajutor refugiaților ucraineni la care a participat Comunitatea Madrid prin Protocolul de Acțiune Imediată al Spitalului Public Enfermera Isabel Zendal.

Executivul Autonom garantează prin două contracte de urgență ale Ministerului Președinției, Justiției și Internelor, asistența beneficii si servicii celor stramutati de investitia ruseasca si trimiterea de material in Ucraina intr-o operatiune de solidaritate datorita contributiilor a mii de oameni din Madrid.

Primul dintre contracte , cu o dotare de 191.822 euro, corespunde serviciului de transport necesar livrării întregului material donat către țările limitrofe cu Ucraina (Polonia și România), și care din 7 martie ajunge central la noul centru public de sănătate situat în Valdebebas. .

Aceste transporturi de solidaritate, care provin din 520 publice și private entități, includ alimente neperisabile și pentru copii, produse de igienă personală, lenjerie și îmbrăcăminte, medicamente și alte articole farmaceutice și sanitare. Până acum, mai mult de 561 au fost deja studiate. kilograme de transporturi și au plecat în total 87 Expediții plătite de Executivul Regional.

A doua are un buget de 445.191 euro și acoperă două tipuri de beneficii. Pe de o parte, asistența față în față a fost activată încă de luna trecută la Spitalul Public Enfermera Isabel Zendal și unde 4 au fost tratați până în prezent.989. refugiati, iar pe de alta acoperirea serviciului telefonic gratuit 900 822 833, decât din 18 din martie a răspuns la 2.989 cetățeni, exclusiv în limba ucraineană, cu privire la accesul la resursele regionale de sănătate publică, educaționale, sociale și de mobilitate la care au dreptul.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă investiții pentru asistența refugiaților ucraineni din regiune